NOVA ERA

Rafa Benitez piše povijest, Real nikad u povijesti nije bio ovakav

Foto: Reuters/PIXSELL
Rafa Benitez piše povijest, Real nikad u povijesti nije bio ovakav
23.10.2015.
u 11:20
On je jedan od trenera koji vjeruje tehnologiji i za njega je nogomet znanost, pa tako uvijek računa koliko njegovi igrači trebaju biti na terenu i kada je najbolje vrijeme za odmor.
Pogledaj originalni članak

U 11 službenih utakmica s Rafom Benitezom na klupi Reala još uvijek poraz nije zabilježen, a "kraljevi" imaju sedam pobjeda uz četiri remija. No ono što je još važnije, obrana nikad nije bila bolja u 113-godišnjoj povijesti kluba. Naime, Real je primio samo dva gola, odnosno 0,18 po utakmici. To znači da Španjolac piše povijest!

Ipak, Real je klub čijim navijačima nije bitno primiti gol manje od protivnika, već zabiti jedan više i igrati atraktivno. A kraljevi su ove sezone u tih 11 utakmica zabili 24 gola, odnosno nešto malo više od dva po utakmici. Prosjek su nabili na Betisu i Espanyolu kojima su zabili 11 komada.

A Benitez navike neće mijenjati. On je jedan od trenera koji vjeruje tehnologiji i za njega je nogomet znanost, pa tako uvijek računa koliko njegovi igrači trebaju biti na terenu i kada je najbolje vrijeme za odmor.

Jedini nedodirljivi, odnosno igrači koji su odigrali svih 990 minuta, jesu Cristiano Ronaldo i Keylor Navas. S druge strane, Karim Isco i Benzema su igrači koje trener kraljeva najčešće mijenja. Španjolac je igru napuštao sedam, a Francuz šest puta. Status 12. igrača u Realu ima Mateo Kovačić koji je u igru s klupe ulazio sedam puta.

Posebna priča i igrač o kojem Benitez posebno brine jest Toni Kroos. Nijemac je prošle godine bio ključni igrač Carla Ancelottija u prvom dijelu sezone, ali zato je u drugom bio iscrpljen te je pao u formi. Benitez ne želi napraviti istu pogrešku.

>> Više o Real Madridu čitajte na Goal.com

>> Nakon tjedan dana bez treninga bilo je teško ući u igru

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
12:27 23.10.2015.

Karim Isco?! ROTFL :-)

LO
lokalpatriot
13:15 23.10.2015.

Pa zar nije po svim pokazateljima a i sami su u Realu rekli da je Luka bio glavni igrač, koji u drugom dijelu nije igrao i zbog kojeg je izgubljeno prvenstvo? Smeta uspjeh naših ili...?