Porazi Dodig i Jurak

Rafa je neuništiv: Nadal i 19. sezonu s barem jednom titulom

Foto: Adam Davy/PA Images/PIXSELL
Rafa je neuništiv: Nadal i 19. sezonu s barem jednom titulom
10.01.2022.
u 07:30
Zavirili smo malo da vidimo kako u toj kategoriji stoje naši tenisači: Marin Čilić ima 12 takvih sezona, a Goran Ivanišević 10
Pogledaj originalni članak

Hrvatski se tenis u nedjelju pojavio u dva finala na ATP i WTA turnirima, ali niti u jednom nije izašao kao pobjednik. U finalu muških parova na turniru u Adelaideu Ivan Dodig i Brazilac Melo poraženi su od Indijaca Bopanne i Ramanathana sa 6:7 (6), 1:6.

Hrvat i Brazilac su svoju priliku u ovom meču propustili u prvoj dionici u kojoj su kod vodstva od 6:5 imali i set-loptu. Nakon izgubljenog prvog seta, u drugom su osvojili svega 11 poena!

Darija Jurak i Slovenka Klepač bez naslova su ostale u konkurenciji ženskih parova na istom turniru. Bolje od njih u finalu bile su Australke Barty i Sanders sa 6:1, 6:4.

A do naslova na turniru u Melbourneu stigao je Rafael Nadal nakon što je u finalu nadjačao Amerikanca Maximea Cressyja (112. na ATP listi) sa 7:6 (6), 6:3. Nadalu je to 89. naslov u karijeri i čak 19. sezona s barem jednim osvojenim turnirom, što dosad nikome nije uspjelo. Prestigao je tako Andrea Agassija koji ima 18 takvih sezona.

Zavirili smo malo da vidimo kako u toj kategoriji stoje naši tenisači: Marin Čilić ima 12 takvih sezona, a Goran Ivanišević 10. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.