SAMOUVJERENI RAKETA

Rakitić: Idemo po tri boda, o remiju ne razmišljam!

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Rakitić Perišić (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Rakitić Perišić (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Rakitić Perišić (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Rakitić Perišić (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Rakitić Perišić (1)
03.09.2013.
u 14:14
– Srbiju maksimalno respektiramo, ali isto tako vjerujemo u sebe i neka oni malo razmišljaju o nama, pokazat ćemo im što je prava Hrvatska – uvjeren je Rakitić
Pogledaj originalni članak

Naš reprezentativac Ivan Perišić ima pozitivna iskustva u okršajima s reprezentacijom Srbije i srpskim klubovima. Zabio je dva gola za mladu hrvatsku reprezentaciju Srbima u Kragujevcu, a podsjeća i na klupski učinak:

– Kad sam igrao u Bruggeu, tresao sam mreže Partizanu. Valjda mi leže, bilo bi lijepo da i u Beogradu nastavim taj niz, budem li, dakako, igrao – kaže Perišić.

Izbornik Igor Štimac naglasio je da treba spremne borce za svih 90 minuta. Jeste li spremni?

– Nakon višemjesečne krize, sad sam opet u dobroj formi, od pet Wolfsburgovih utakmica odigrao sam četiri. Tu sam, vjerujem da mogu odraditi Štimčeve zadaće.

Kakvo ozračje u Beogradu očekujete?

– Bit će sigurno pun stadion, Srbija će biti motivirana. No, nemamo nikakvog razloga za strah, vjerujemo u sebe i ponovimo li igru iz prvoga poluvremena zagrebačke utakmice, uvjeren sam da ćemo se neporaženi vratiti iz Beograda – smatra Perišić.

Pred novinare je došao i novi kapetan Seville, Ivan Rakitić:

– Doista sam počašćen tom vrpcom, dokaz je to koliko me u klubu cijene. Dobro sam ušao u sezonu, nadam se da ću dobrim igrama nastaviti i u hrvatskom dresu. Moramo u Beogradu biti spremni baš na sve i dat ćemo sve od sebe za tri boda.

Kakva je razlika između utakmice u Beogradu i, primjerice, one u Bruxellesu?

– Ha, pa put do Beograda drukčiji je nego onaj do Bruxellesa – nasmijao je Rakitić novinare, potom je dodao:

– Svejedno nam je igramo li u Beogradu ili Bruxellesu, dovoljno smo iskusni da se prilagodimo na sve uvjete. Volim igrati na lijepim stadionima, a "Marakana" je, kažu, lijepa...

Treba li nekom nogometašu Srbije posvetiti posebnu pozornost? Tu su sad i Matić, pa Marković...

– Svi su im nogometaši kvalitetni i opasni, moramo ih momčadski zaustaviti. Respektiramo ih maksimalno, ali isto tako vjerujemo u sebe i neka oni malo razmišljaju o nama, pokazat ćemo im što je prava Hrvatska! Izbornik traži 11 boraca, bit će ih i više, u to vas uvjeravam, učinit ćemo sve za dobar rezultat.

Bi li vas zadovoljio remi?

– Idemo po tri boda, o remiju uopće ne razmišljam! A na kraju ćemo vidjeti što će biti. Sve ovisi o tome kakva će utakmica biti, nekad je bod poput pobjede, nekad poput poraza, sve ovisi o okolnostima.

Može li Škotska iznenaditi Belgiju?

– Ne zamaram se onime na što ne možemo utjecati. Naravno da se potajno nadamo u posrtaj Belgije, ali to ne ovisi o nama...

>> Znate li što piše na Mandžukićevim kopačkama?

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr