Lovi Zlatnu loptu

Rakitić je uspio ono što Modrić i Mandžukić nisu

Foto: Reuters/PIXSELL
Ivan Rakitić
Foto: Reuters/Pixsell
Ivan Rakitić
Foto: Reuters/PIXSELL
Ivan Rakitić, Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
Ivan Rakitić, Barcelona
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Ivan Rakitić
22.10.2015.
u 10:50
Ivan Rakitić je u 205 minuta ove sezone u Ligi prvaka pretrčao 25.470 metara
Pogledaj originalni članak

Sudeći prema posljednjoj objavi na Facebooku, Rakitićeva godina iz snova tek dolazi: naime, supruga Raquel je trudna i drugo dijete stiže sljedeće godine. Dvogodišnja Althea dobit će brata ili sestru...

– Hvala ti, Raquel Mauri, što mi daješ najvažnije u životu, našu obitelj. Hvala ti za svu ljubav, volim te puno – objavio je ushićeni Ivan Rakitić neposredno nakon utakmice Lige prvaka u Borisovu, na kojoj je postigao dva pogotka.

S ta dva remek-djela Raketa je došao do jubilarnog desetog pogotka u dresu Barcelone. Ukupno četiri u Ligi prvaka u 27 nastupa, jedan od njih u finalu protiv Juventusa u Berlinu.

Šuker iza Zidanea

Godina u kojoj je osvojio četiri od pet mogućih trofeja s Barcelonom (izgubio samo španjolski Superkup) donijela je Ivanu nominaciju za Zlatnu loptu. Veliki sportski pothvat i najveći iskorak jednoga hrvatskoga nogometaša još od 1998. godine kada je Davor Šuker bio srebrna lopta svjetskoga nogometa, iza Zidanea, a ispred brazilskoga fenomena Ronalda.

Ivan je tako nadmašio i svoje prijatelje iz reprezentacije, ali i žestoke konkurente, Modrića i Mandžukića, obojicu osvajače europskih naslova koji se u godinama svojih najvećih uspjeha (2013., 2014.) ipak nisu uspjeli ugurati među 23 veličanstvena.

A Raketa, igrač od 40 milijuna eura, ove je godine s toga popisa izgurao megazvijezde poput Sergija Ramosa, Rooneya, Diega Coste, Pirla, Griezmanna...

Proglašenje 11. siječnja

Za Zlatnu loptu glasovat će izbornici, kapetani reprezentacija i novinari, a proglašenje dobitnika Zlatne lopte održat će se 11. siječnja 2016. godine u Zürichu. Fotofiniš odlučit će novu dramatičnu utrku Ronalda i Messija. Za sada Argentinac ima četiri Zlatne lopte, jednu više od Portugalca.

Večernjakova laureata Ivana Rakitića do kraja godine čeka lov na još jedan trofej, naslov svjetskog klupskog prvaka s Barcelonom u prosincu u Japanu. Konkurenti će mu biti argentinski River Plate, meksička America i novozelandski Auckland. Ivan na vrhu svijeta, to bi bio sportski vrhunac skromnoga dječaka iz švicarskoga Möhlina.

Usput, Ivan je u ovoj sezoni u tri nastupa u Ligi prvaka odigrao 205 minuta i pretrčao 25.470 metara. Nezamjenjiv i neprocjenjiv u jednoj od najvećih momčadi svih vremena!

>>Ivan Rakitić: Golove posvećujem svojoj trudnoj supruzi Raquel

Pogledajte na vecernji.hr