MINISTAR PROZVAO SAVEZ

Ostojić: HNS nije dragovoljno predao snimke, nego je policija došla po njih

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Ostojić: HNS nije dragovoljno predao snimke, nego je policija došla po njih
17.06.2015.
u 08:27
- Kamere nisu predali dragovoljno, nego je policija došla po snimke. Na njima se jasno vidi kada je znak bio vidljiv - rekao je Ostojić
Pogledaj originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je sinoć u emisiji Veto na Jabuka televiziji da postoje dokazi da je HNS znao za kukasti križ na travnjaku Poljuda prije nego što je počela utakmica Hrvatske i Italije.

- HNS je bio u prilici da ono što je napravio na poluvremenu uradi puno prije. To nije trebalo odgađati i tada talijanski novinari ne bi trebali govoriti što se događa. Nisam govorio nijednu činjenicu koja nije dokazana, a to je da HNS i prije utakmice znao za to. To se vidi i u novim izjavama njihovih čelnika koji sada navode drugi termin saznanja - rekao je Ostojić i dodao:

- Kamere nisu predali dragovoljno, nego je policija došla po snimke. Na njima se jasno vidi kada je znak vidljiv.

Nastavio je kritizirati HNS.

- Od njih sam čuo puno laži pa i onu da stručnjak za travnjake Miljenko Sakoman nije bio na stadionu. Imate ga snimljenoga uz sam rub travnjaka. Radi se i o situaciji o kojoj je govorio Edo Pezzi. Znali su prije utakmice, sve je javljeno Nikši Martincu i ta se sramota odmah trebala ukloniti.

Ostojić je rekao da su tijekom utakmice ispaljene dvije rakete.

- Policija je bila orijentirana na ugroze izvana poput dronova i signalnih raketa. Dvije signalne rakete ispaljene su tijekom utakmice, ali je preventivni i krug oko stadiona bio dovoljno snažan i širok da one ne završe na stadionu. I to je uloga policije. Pa ne može policija obavljati inspekciju travnjaka.

Ostojić smatra i da je Uefin delegat odgovoran, bez obzira na to što je stranac.

- Odgovornost je na onome tko je znao, a nije reagirao. Delegat Uefe ima ulogu, u situaciji skandiranja na našim travnjacima tijekom utakmice dolazi do privremenog prekida. Ja ne znam zašto se to ignoriralo.

Ostojić je i dodao da su uručene prekršajne prijave Damiru Vrbanoviću i Zoranu Cvrku te kako vjeruje da će policija vrlo brzo pronaći autore svastike.

>> Zoran Stevanović iz organizacije FARE otkrio kakva kazna očekuje Hrvatsku!

>> Da sam znao za svastiku prije početka utakmice, golim rukama bih je odnio!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 90

IS
istina00
09:08 17.06.2015.

šta mu to znači da HNS nije dragovoljno predao snimke? da su to odbili pa su su tražili sudski nalog??! ja ovom ostojiću više ništa ne vjerujem! njegove izjave nedostojne su ministra policije! on vodi nekakav politički rat protiv HNS-a kao da su sami HNS-ovci iscrtali kukasti križ?! pa gdje je tom ostojiću profesionalni dignitet i profesionalna distanca prema inkriminiranom događaju?! slušajući njega, nije kriv kriminalac koji je nacrtao kukasti križ, nego je kriva žrtva tj. HNS jer nisu uočili i spriječili to crtanje!?? onda je kriva i banka kad je opljačkaju, a ne kriminalac koji je to uradio?? pa ovo je sramotno!!!

DD
ddh
08:56 17.06.2015.

Ostojic tocno zna kad je kukasti kriz nacrtan. To je i logicno, jer crtac dolazi iz Iblerovaca ili scene koja je pod komandom komunista, a i koordinacija je vjerojatno vodjena s Iblerovom trgu privrzenih. Bilo bi bolje, da taj ministar kaze istinu i objavi datum kad du njegovi drugovi odlucili, da se ta svinjarija napravi. A i hajka na Sukera se vodi samo radi toga, da es paznja skine sa stvarnog pocinioca.

BA
barovka777
09:34 17.06.2015.

Sve je to nedjelo idiota po nagovoru još večeg!