SKIJANJE

Ratkić 56. Zrnčić Dim 58., čeka se slalom

14.02.2004.
u 00:00
Nika Fleiss, Ana Jelušić i Matea Ferk danas voze veleslalom
Pogledaj originalni članak

U jakoj konkurenciji na juniorskom SP-u naši skijaši u jučerašnjem veleslalomu bili su u sporednoj ulozi. Od petorice naših najbolji je bio 17-godišnji Ivan Ratkić na 56. mjestu (2:25.12). Ratkić je dobrom drugom vožnjom prestigao svoga kolegu iz reprezentacije Natka Zrnčića Dima, koji je bio 49. u prvoj vožnji, a na kraju 58. (2:25.70). Godinu dana mlađi Tin Široki osvojio je, pak, 61. mjesto (2:26.21). Dalibor Šamšal (66. u prvoj vožnji), te Danko Marinelli (83.) nisu završili drugu vožnju.

No, rezultati hrvatske B-vrste nisu obeshrabrujući, jer naši su se Snickers-reprezentativci našli u konkurenciji sa skijašima koji su većinom dvije pa i tri godine stariji. Pravo nastupa na SP-u imaju skijaši i skijašice rođeni 1984. i mlađi. Zlato je osvojio Amerikanac Jeffrey Harrison ("84. godište) s vremenom 2:17.19 minute, drugi je bio Norvežanin Kjetil Jansrud (2:18.19), a treći Šveđanin Fredrik Nordh (2:18.64).

- Puno znači ta razlika u godinama, ali već je uobičajeno da juniorska natjecanja osvajaju najstariji. No, bez obzira na to nisam zadovoljan svojim rezultatom - rekao je Natko Zrnčić Dim, a Ivan Ratkić dodao je:

- U drugoj vožnji vozio sam bolje, bio sam pripremljeniji za uvjete na stazi. U svakom slučaju, bio sam bolji nego prošli put na SP-u kada nisam uspio doći do cilja - zaključio je Ratkić.

Posljednja dva dana prvenstva od naših se predstavnika najviše i očekuje. Danas Nika Fleiss, Ana Jelušić i Matea Ferk voze veleslalom, a dečki noćni slalom.

- Veleslalom bi trebao biti moja disciplina, no nije mi išlo najbolje ove sezone u Svjetskom kupu. Očekujem jaku konkurenciju, ali i dobar rezultat - poručila je Ana Jelušić.

Matea Ferk, pak, u Mariboru nastupa na svom prvom juniorskom SP-u.

- Prošlo prvenstvo propustila sam zbog ozljede. Ne bojim se, ali ne bih predviđala rezultat. Najvažnije mi je da se što bolje spustim - zaključila je Matea.

MARIBOR, Danijel LIJOVIĆ I Saša ZINAJA

Pogledajte na vecernji.hr