Slavlje Bautiste

Razočaranje za Čilića: Posrnuo već u trećem kolu Australian Opena

Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
Roberto Bautista-Agut
Foto: Reuters/Pixsell
Roberto Bautista-Agut
Foto: Reuters/Pixsell
Roberto Bautista-Agut
22.01.2016.
u 12:40
Meč je trajao dva sata i 38 minuta, a bila je to prva pobjeda 27-godišnjeg Španjolca nad najboljim hrvatskim tenisačem koji i dalje vodi u međusobnim ogledima sa 2-1.
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić završio je svoj nastup na Australian Openu u 3. kolu nakon što ga je savladao španjolski tenisač Roberto Bautista-Agut sa 3:0 (6:4, 7:6, 7:5).

Meč je trajao dva sata i 38 minuta, a bila je to prva pobjeda 27-godišnjeg Španjolca nad najboljim hrvatskim tenisačem koji i dalje vodi u međusobnim ogledima sa 2-1. Čilićevim porazom Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnom dijelu natjecanja na prvom Grand Slamu sezone. 

U prvom setu Bautista je kod 3:3 oduzeo servis Međugorcu i potom imao još jednu priliku za break kod 5:4, no odgodio je to za sljedeći gem.

Drugi set ponudio je nešto bolju Čilićevu igru. Vodio je sa 5:2, a onda je opet izgubio servis pa je odlučivala 13. igra. Naš tenisač bolje je počeo i tie-break, no nije izdržao do kraja.

Izjednačena igra do samog kraja obilježila je treći set. Kod 6:5 za Bautistu, Čilić je spasio tri meč lopte, ali ne i četvrtu.

Ovo je sigurno razočaravajući ishod za našeg tenisača koji je imao visoke ambicije te je očekivao da će nastupiti u završnici australskog Grand Slama.

Suparnik Španjolcu u osmini finala bit će bolji iz ogleda Kyrgiosa i Berdycha.

>>Federer prvi tenisač sa 300 pobjeda na Grand Slamovima, u osmini finala i Đoković

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

DO
dommar36
12:53 22.01.2016.

zasto razocarenje ? kao veliki je tenisac ?? budimo realni...prosjecan igrac kakvih ima na stotine....

MS
mirko.soco
13:07 22.01.2016.

Mene Čilić nije razočarao, to se od njega redovito može i treba očekivati, on nema osobine velikog igrača, a osobito mu nedostaje čvrstina i žeđ za pobjedama. Mene je više razočarao Borna Ćorić, ova godina za njega je prijelomna kojim putem će krenuti, pobjedama i trijumfima ili će prezentirati prosiječnost odnosno meko-hladno kao Čilić.

Avatar toxic alien
toxic alien
13:23 22.01.2016.

Iskreno, to sam i ocekivao. Nisam vise siguran da li je on dovoljno dobar za Top 20.