PIŠE ALEN PETERNAC

Real je s Modrićem opet dobio tečnost, a Rakitić postaje jedna od ključnih karika Barcelone

Foto: Reuters
Real je s Modrićem opet dobio tečnost, a Rakitić postaje jedna od ključnih karika Barcelone
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Anto Magzan/PIXSELL
Autor
Alen Peternac
23.03.2015.
u 12:30
Luka Modrić i Ivan Rakitić odigrali su na visokoj razini, ne bih sad secirao tko je od njih bio bolji, ali ću naglasiti da naš izbornik Niko Kovač mora biti sretan što u svlačionici ima dvojicu takvih plemenitih, fenomenalnih veznih igrača.
Pogledaj originalni članak

Bio je to kontradiktoran El Clasico, u kojem Real nije zaslužio poraz. Bio je znatno bolji, pokretljiviji i opasniji, imao je izrazitije šanse, sve do drugoga gola Barcelone. Madriđani su me oduševili u prvom dijelu odigravši visoki presing i Barcelona nije mogla izaći iz svoje polovice terena. A to Barci na Nou Campu malo tko može napraviti. No, Real nije iskoristio svoje šanse, pa semafor nakon 45 minuta nije pokazivao koliko su gosti bili bolji.

Drugi Barcelonin pogodak prelomio je i sasvim okrenuo utakmicu. Sve je tada otišlo na Barcin mlin, koja je do kraja kontrolirala igru, ne dopustivši više gostima da ozbiljnije zaprijete. Real se očito ispuhao, a i psihološki je potonuo nakon tog gola, svjestan svojih propuštenih prilika. Imao je Real sve u svojim rukama, a na kraju je ostao bez ičega. Ova utakmica možda može odlučiti prvaka, Barcelona sad ima četiri boda viška i može se reći da je Real propustio "meč-loptu"...

Luka Modrić i Ivan Rakitić odigrali su na visokoj razini, ne bih sad secirao tko je od njih bio bolji, ali ću naglasiti da naš izbornik Niko Kovač mora biti sretan što u svlačionici ima dvojicu takvih plemenitih, fenomenalnih veznih igrača. Povratkom Modrića Real je opet dobio tečnost u igri, a Rakitić definitivno postaje jedna od ključnih karika Barcine igre.

Možda će vas iznenaditi, ali za mene je najbolji igrač utakmice bio – Karim Benzema! Strahovito je mnogo posla napravio za momčad, bio je konstantno opasan, a ona asistencija petom Ronaldu kod gola pripada među najveća nogometna majstorstva.

No, za potez utakmice pobrinuo se – Luis Suarez! Čudesno je, u punom trku, primio loptu uoči drugoga pogotka Barce i potom iz koraka pogodio suprotni kut. Bio je to vrhunski potez vrhunskoga napadača...

>> Luka Modrić je odigrao fenomenalno, donio je sigurnost u vezni red

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
12:57 23.03.2015.

Modrić je odigrao dobro, Raketa relativno slabo.

MA
Manolo46
14:16 23.03.2015.

Modrić je jučer dokazao da je trenutno najbolji nogometaš na svijetu. Dok je on mogao vući i dok je imao snage Real je bioo duplo bolji, kad je pao on pao je i Real. Luka je važniji za igru Reala nego Ronaldo i Bale zajedno. Velika je čast što konačno kao Hrvat mogu mirne duše reći da imamo najboljeg nogometaša na svijetu. Dok je on igrao igrao je i Real, i tad se uopće nije moglo primjetiti da Messsi igra, jer nije čovjek mogao doći do lopte. Rakitić najbolji u veznom redu Barcelone, Iniesta niti sjena onog igrača koji je bio najbolji na svijetu, bio je uvjerljivo najgori igrač na terenu. Claudio Bravo kolosalan, Pepe smješan, Ramos lošiji nego inače, bekovi Barcelone katastrofa, Suarez vrhunski, Neymar celiki promet mala zarada, Kros nevidljiv itd.

DU
Deleted user
18:09 23.03.2015.

Aj, fala dragom Bogu! A već sam, iz podnaslova mislio da čitam "Slovenske Primorske novice".