DINAMOV SREĆKOVIĆ

Rečenica kojom je Ante Čačić ušao u legendu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Rečenica kojom je Ante Čačić ušao u legendu
18.07.2022.
u 13:15
Čekao se samo kraj, igrala se osma minuta nadoknade vremena jer su se bugarski igrači ''do besvijesti'' izležavali. I već se vidjela katastrofa, miran je ostao samo Čačić.
Pogledaj originalni članak

Prije deset godina na klupi Dinama bio je Ante Čačić, plavi su tada igrali s Ludogorecom u drugom pretkolu Lige prvaka. Sad će, ako bude sve po planu, igrati u trećem pretkolu, no za to trebaju preskočiti makedonski Shkupi.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: 2. pretkolo Lige prvaka, 2. utakmica, GNK Dinamo - PFC Ludogorec

No, prije tih deset godina bila je prava drama, a Ante Čačić imao je i puno sreće. U prvoj utakmici u Bugarskoj bilo je 1:1, Ante Rukavina zabio je u posljednjim trenucima susreta. 

A onda ludi uzvrat u Zagrebu, dvaput je momčad koju je tada vodio Ivajlo Petev vodila, 1:0 i 2:1, no Rukavina svojim drugim pogotkom na ovoj utakmici izjednačio je. Čekao se samo kraj, igrala se osma minuta nadoknade vremena jer su se bugarski igrači ''do besvijesti'' izležavali. I već se vidjela katastrofa, miran je ostao samo Čačić.

– Što se tresete, zabit ćemo – rekao je svojoj klupi Čačić i u toj 98. minuti Domagoj Vida glavom je zabio za pobjedu i prolazak u treće pretkolo.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: 2. pretkolo Lige prvaka, 2. utakmica, GNK Dinamo - PFC Ludogorec

Sada Čačić nije želio o suparnicima u trećem kolu, iako se znalo da je jedan od njih i taj njegov Ludogorec.

– Ne bih sad o suparnicima u trećem pretkolu dok ne prođu utakmice sa Shkupijem – rekao je trener Dinama.

Godinu dana kasnije od tih kvalifikacija za Ligu prvaka plavi su se opet sreli s Ludogorecom, sada u skupini Europske lige i dva su puta poraženi, 3:0 bilo je u  Bugarskoj, a 2:1 za Ludogorec u zadnjem kolu u Maksimiru.

DINAMO SUTRA IGRA LP

Čačić: Nisam se odrekao Bočkaja, a protiv Lokse je bilo skoro kao protiv PSG-a

- Ako se pokazao odličnim, nema potrebe previše čačkati po tome. Nisam se odrekao Bočkaja, radio je predano na pripremama, dodatno radi na sebi, doći će on u formu. A ja ga mogu vraćati samo kroz utakmice. Ma možda ga čak i nisam trebao staviti protiv Lokomotive, već ga poštedjeti. Ali, i kad sam ga izvadio, na poluvremenu sam mu rekao da tu izmjenu ne doživi katastrofalno - rekao je trener Dinama

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Tombstone
Tombstone
02:29 19.07.2022.

Iako je otprilike od legende daleko kao Dinamo od Bayerna tu je u pravu. Prvo treba proci Skoplje