DEFOE PREVIŠE PROMAŠUJE

Redknapp: Kranjčar bi mogao pucati sa 11 metara

Foto: AFP
Redknapp: Kranjčar bi mogao pucati sa 11 metara
26.01.2010.
u 09:22
Menadžera nogometaša Tottenham Spursa Harryja Redknappa posljednji je nerealizirani jedenaesterac Jermainea Defoa natjerao na razmišljanje o promjeni izvođača najstrože kazne.
Pogledaj originalni članak

Tako je Defoe propustio realizirati posljednja četri jedanaesterca koja je pucao za Tottenham, a od posljednjih 10 koje je pucao, što za Portsmouth što za Tottenham, zabio je tek četiri.

Posljednji put je Defoe propustio realizirati kazneni udarac prošle subote u utakmici 4. kola FA Cupa na White Hart Laneu, kada je Tottenham odigrao tek 2-2 s drugoligašem Leedsom. Priliku za vodstvo Spursi su imali već u devetoj minuti, ali je vratar gostiju Casper Ankergren pročitao udarac Defoea i obranio ga.

- Jermaine je sjajan strijelac, ali njegovi penali nisu tako sjajni. Kada izvodite penale, morate biti precizni i smjestiti ih u kut poput onog dečka Beckforda (izjednačujući gol Leedsa za 2-2, op.a.), budući da vratar često ode na pravu stranu. Još nisam rekao Jermaineu za svoju odluku, ali porazgovarat ću s njim. Znam da bi on volio nastaviti s izvođenjem penala jer obožava zabijati golove - prenosi Redknappovu izjavu Daily Mail.

- Tom Huddlestone može dobro izvoditi penale. Niko Kranjčar također. Za njih to ne bi bio problem. Morat ćemo razmisliti.

Tada je menadžer Spursa objasnio da igrači vježbaju izvođenje penala na treninzima, ali da se situacija s treninga ne može usporediti s onom na utakmici kada je pritisak puno veći.

Prije je redovito penale u Tottenhamu izvodio kapetan Robbie Keane, ali kako je irski napadač u posljednjih 13 Tottenhamovih utakmica odigrao 90 minuta tek jednom, onda je izgubio pravo na pucanje penala.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
11:58 26.01.2010.

Harry Redknapp razmišlja vrlo racionalno. Kod Jermaina Defoe postoji nervoza u vezi World Cup groznice i izazova. Niko Krajčar je sasvim spokojan i smiren što se tiče World Cupa i zato meže spokojno pucati penale za Tottenham i još spokojnije odmarati preko ljeta..