37. miting Mladosti

Rekorderi uza Savu ostat će bez poljubaca zbog gripe

Foto: 'Goran Kovacic/Vecernji list'
Rekorderi uza Savu ostat će bez poljubaca zbog gripe
13.11.2009.
u 11:18
Uz potporu Grada i ZŠS-a brži od dosad najbržih ipak će dobiti novčanu nagradu za svoj doseg.
Pogledaj originalni članak

U subotu i nedjelju, 21. i 22. studenoga, na plivalištu uza Savu održat će se tradicionalni, već 37. plivački miting Mladosti.

Promocija plivanja

Kata Kardašević, predsjednica tog kluba, ističe da je upravo okupljanje dvadesetak vrhunskih plivača iz petnaestak zemalja svakogodišnji cilj zagrebačke priredbe.

– Riječ je o mitingu za sve natjecateljske dobne kategorije. Mlađi će imati čast plivati uz asove, bit će to doista plivačka fešta – tvrdi Gordan Kožulj, direktor hrvatske plivačke reprezentacije.

Na pitanje hoće li biti nagrađeni mogući rekorderi, Ivan Varvodić, direktor mitinga, odgovorio je:

– U normalnim okolnostima dobili bi poljubac u čelo, ali sad, zbog nove gripe, suzdržat ćemo se od takva čestitanja.

Šalu na stranu, organizatori će se potruditi da nagrade rekordere. Miting ima potporu. Jučerašnjoj konferenciji za novinare bio je nazočan Zoran Kovačević uime Zagrebačkoga športskog saveza te uime Grada Boško Lozica, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Hrvatska je uzdanica Sanja Jovanović 2007. upravo na mitingu Mladosti postigla nov europski rekord na 50 metara leđno, a na nedavnom Svjetskom kupu u Moskvi Evelyn Verraszto, sudionica zagrebačke priredbe, postigla je svjetski rekord na 200 metara mješovito.

Zagrebački miting bit će i pokus za Europsko prvenstvo u malim plivalištima koje će se od 10. do 13. prosinca održati u Istanbulu.

Plejada asova

A gledatelji će izbliza moći vidjeti nastupe Daniela Gyurta, Krisztiana Takacsa, Evelyn Verraszto, Zsuzsanu Jakabos... iz Mađarske, Aleksandra Suhorukova, Jevgenija Lagunova, Andreja Grešina, Grigorija Falka, Irine Bespalove iz Rusije, Sophie de Ronchi iz Francuske, Kim Vandenberg iz SAD-a, Matjaža Markiča, Emila Tahiroviča, Petra Mankoča, Anje Čarman, Nine Cesar, Nike Petrić... iz Slovenije i tako redom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.