Vrući bodovi cibosa

Repeša isključen, Mustapić junak završnice za veliku gostujuću pobjedu

Repeša isključen, Mustapić junak završnice za veliku gostujuću pobjedu
16.12.2023.
u 22:23
Nakon što je u Zadru nadmudrio svog mentora Jusupa, u svojoj debitantskoj abaligaškoj utakmici Repeša junior u Laktašima nadvisio i bivšeg Cibonina trenera Vladimira Jovanovića
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Cibone izborili su petu regionalnu pobjedu na parketu na kojem se to od njih nije očekivalo. Uostalom, pobijedili su cibosi Igokeu (91:87), sastav koji je dosad imao samo dva poraza i gostujuću pobjedu protiv Partizana. I koji je do ove utakmice imao niz od pet pobjeda.

A novi Cibonin trener Dino Repeša nije mogao poželjeti bolji debi u ABA ligi od ovog na vrućem gostovanju u Republici Srpskoj. Doduše, veći dio posljednje četvrtine nije vodio momčad već je završnicu utakmice gledao iz tunela s obzirom na to da je, zbog dvije tehničke pogreške, bio isključen.

Čak i kada se činilo da im pobjeda izmiče iz ruke (kod 77:68 za domaćina), vukovi su ostali mirni a ključnim potezom pokazala se odluka pomoćnog trenera Bariše Krasića da u završnici, na poziciji razigravača, povjerenje ukaže Jakovu Mustapiću. A on je, u posljednje tri minute, uzvratio sa osam koševa, dvije osvojene lopte, asistencijom i blokadom. Mustapić kao da je htio pokazati treneru suparničke momčadi Vladimiru Jovanoviću da ga, dok je bio trener Cibone, nije tretirao kako zaslužuje.

Uostalom, najboljim Ciboninim igračem "proglasila" ga je i službena statistika koja će reći da je uz 22 koša, imao pest osvojenih lopti, tri asistencije i tri skoka te sedam iznuđenih prekršaja za valorizaciju 33.

Jako važnu ulogu u ovoj vrlo vrijednoj pobjedi odigrao je i Aleksandar Aranitović (21 koš, četiri skoka, tri osvojene lopte). U svojih 18 minuta centar Domagoj Vuković ubacio je 15 koševa, Buljan je, uz šest koševa, uknjižio i šest skokova i pet asistencija a Majcunić je dvije i pol minute prije kraja pogodio iznimno važnu tricu.

Kod domaćina dvoznamenkasti su bili Milosavljević (22), Nikolić (16), Moody (11) i Atić (10) čiji trener Vladimir Jovanović je kazao:

- Ja sam upozoravao da su oni jako kvalitetni, da su atipični i da igraju s jako puno samopouzdanja tko ih samo malo podcijeni prave mu velike probleme. Izgubili smo kod kuće 19 lopti, čak 14 u drugom poluvremenu, što zbog nedostatka koncentracije a što radi neodgovornosti.

A mladi Cibonin strateg nije uopće likovao:

- Mi smo došli pripremljeni, vjerovali smo u sebe od početka i nismo se raspali kada su domaćini vodili devet razlike . No, nama je skok problem, ne samo danas. Dopustili smo 14 napadačkih skokova i s takvim skokom teško je biti konkurentan momčadima ABA ligE - naglasio je Repeša.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.