OSAM OD OSAM

Repeša opet Mr. sto posto: Reprezentacija bez poraza do EP-a

Foto: Goran Stanzl
Repeša opet Mr. sto posto: Reprezentacija bez poraza do EP-a
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
11.09.2012.
u 23:12
Srbija je EP izborila dramatično, kroz pobjedu nad Izraelom u zadnjem kolu
Pogledaj originalni članak

Kao i Cibona prije četiri mjeseca kroz Ligu za prvaka, reprezentativni izabranici Jasmina Repeše kroz eurokvalifikacije promarširali su bez poraza! U posljednjem, osmom susretu skupine, u Crikvenici su pobijedili Austriju sa 78:74 u susretu bez rezultatskog značaja. Doduše, i u ovoj i u prethodnoj utakmici kod Mađarske košarkašku vrstu vodio je Repešin pomoćnik Ivan Sunara, no kako je i sam rekao, samo je nastavio \'\'šefovim\'\' putem.

U pobjedi za kraj najučinkovitiji je bio kapetan Roko Ukić sa 16 koševa i pet skokova, Darko Planinić za devet minuta upisao je 14 koševa, Bojan Bogdanović 13, Luka Žorić devet uz devet skokova, Kruno Simon osam, kao i Dario Šarić, a mladić je pridodao sedam skokova. U svim utakmicama za koje je bio na raspolaganju u ovom ciklusu igrao je te ostavio sjajan dojam.

- Zadovoljan sam učinkom i mislim da sam se sjajno uklopio u momčad - rekao je najbolji mladi europski košarkaš.

Plasman na EP izborile su još, kroz kvalifikacije: Crna Gora, Izrael, Njemačka, Švedska, Hrvatska, BiH, Gruzija, Letonija, Poljska, Finska, Belgija, Italija. Turska, Češka te Srbija. Izabranici Dušana Ivkovića za prolaz su se borili u zadnjem kolu i izborili ga pobjedom u Beogradu protiv rasterećenog Izraela (83:67).

Ždrijeb za Eurobasket u Sloveniji 2013. održat će se 18. studenog.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
13:18 13.09.2012.

U jaka vam je bila grupa... Austrija i Mađarska košarkaške velesile hahahahahahahahahaha......