Ivica Olić

"Ribery, Gomez, Robben i ja je najubojitija kontra u Europi!"

Foto: 'MICHAELA REHLE'
"Ribery, Gomez, Robben i ja je najubojitija kontra u Europi!"
22.02.2010.
u 10:27
U subotu je u Nürnbergu prekinut Bayernov siloviti pobjedonosni hod. Nakon 13 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima (Bundesliga, kup, Liga prvaka) bavarski je derbi završio remijem (1:1).
Pogledaj originalni članak

Nürnbergov antinogomet

– Ma kakav to nogomet oni igraju! Zatvorili su se i igrali antinogomet! A igraju doma, pred svojim navijačima! Nitko od njih ne prelazi centar, fućkaš takvu igru, koga to zanima! Iako smo bili umorni od utakmice s Fiorentinom, morali smo pobijediti, žao mi je što smo prekinuli niz – rekao je nakon utakmice u Nürnbergu Bayernov napadač Ivica Olić, koji je na travnjaku proveo 70 minuta, tada ga je zamijenio Klose.

Franck Ribery je zbog ozljede gležnja preskočio Nürnberg, u zadnje vrijeme u Bayernovu sastavu izmjenjuju se upravo Ribery i Olić.

– Nisam nezadovoljan, štoviše. Igrao sam i previše utakmica nakon ozljede, dobro će mi doći malo lakšeg ritma. Odgovara mi da ne počinjem baš svaku utakmicu, ponekad je bolje ući s klupe – kaže Olić i nastavlja:

– Sve su to teške utakmice, dolaze još teže, pa su ove rotacije dobre. U Hamburgu sam lani igrao baš svaku utakmicu i nisam se neko vrijeme mogao pomaknuti, ni za klub, ni za reprezentaciju! Iscijedili su me, a ovo mi sada baš odgovara, svjež sam, željan igre.

Talijani će jurnuti

Dignula se velika prašina oko Bayernova drugog pogotka Fiorentini, vi ste poslije odmah priznali da je Klose, kojemu ste dodali loptu, bio u zaleđu.

– Što ću drugo, kad je zaleđe bilo. Vidio sam na snimci i neću lagati. Nije to ni prvi ni posljednji put da se dogodilo, nekad se ošteti jedan, nekad drugi. I sve dok se ne uvede videotehnologija, koja će ispraviti sudačke pogreške, događat će se takve stvari.

Je li vas Fiorentina malo iznenadila?

– U neku ruku jest, očekivali smo da će biti ofenzivniji. No, siguran sam da će jurnuti pred svojom publikom, i tu vidim našu šansu. Imamo, naime, možda i najbolju kontru u Europi, Robben, Gomez, Ribery i ja možemo svakome napraviti nered.

A možete li do kraja u Ligi prvaka?

– Ne znam, teško je reći. Jaki smo, ali i drugi su jaki. No, siguran sam da možemo sa svima igrati, nitko se ne smije zadovoljno nasmijati kad čuje da igra protiv nas. Samo da prođemo Firencu, volio bih da onda dobijemo neku momčad koja će nas napasti. Nastradat će, uništit ćemo ih kontrom – uvjeren je Olić.

Pogledajte na vecernji.hr