JADRANSKI RIVALI

Rijeka na društvenim mrežama objavila isti slogan koji koristi i Hajduk: Evo o čemu se radi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Rijeka na društvenim mrežama objavila isti slogan koji koristi i Hajduk: Evo o čemu se radi
31.05.2022.
u 15:33
NK Rijeka od svog se igrača službeno oprostila na klupskoj Facebook stranici, a baš je u toj objavi jedan detalj navijačima upao u oko.
Pogledaj originalni članak

Hrvoje Smolčić od danas je službeno igrač Eintrachta iz Frankfurta, osvajača Europske lige u protekloj sezoni. Smolčić je u Rijeku stigao 2013. godine iz Gospića, polako je gradio svoju karijeru kroz uzraste Škole nogometa, dok je u prvoj momčadi skupio 85 nastupa ujedno postigavši dva gola, jedan u prvenstvu protiv Šibenika i jedan u Kupu Hrvatske protiv Buja.

"Odlazim iz Rijeke, mog drugog doma. Tu sam proveo dugih i prelijepih devet godina, bilo je uspona i padova, ali na kraju svega ponosan sam na sve što sam napravio", rekao je Smolčić kojem je odlazak iz Rijeke pao jako teško pa je zaplakao.

Prisjetio se i finala Kupa i poraza od Hajduka u kojem je dobio dva žuta kartona.

"Taj finale mi je najteže zato što nije odlazak kakav sam planirao i kakvom sam se nadao. Htio sam otići u pozitivi i ljepšem ozračju. Nije to bio moj dan, još jednom se ispričavam svim navijačima na tome incidentu koji nas je možda koštao trofeja. Najiskrenije se kajem, žao mi je i jako teško", kazao je Smolčić.

NK Rijeka od svog se igrača službeno oprostila na klupskoj Facebook stranici, a baš je u toj objavi jedan detalj navijačima upao u oko.

"Emocije su... Hvala ti što si kroz cijelu karijeru u Rijeci pokazao kako se bori za svoj klub i poštuje grb na dresu. Suze na oproštaju najbolje govore o tome kakav si karakter i koliko voliš Rijeku", stoji u Rijekinoj objavi.

Naime, rečenica "emocije su za***ane" proteklih deset godina postala je neslužbeni slogan splitskog Hajduka. Tu kultnu rečenicu u suzama je izrekao Ivica Hlevnjak Bukle u HRT-ovom filmu koji se prikazao 2011. u čast stotog rođendana splitskog kluba.

Taj video isječak ubrzo je preplavio internet, postao neizostavni dio Torcidine verbalizacije i koreografije, a nerijetko se može i pročitati s murala koji oslikavaju splitske zidove. Ukratko, Hlevnjakova rečenica danas je jedno od glavnih identitetskih obilježja hajdučkog puka.

Inače, Hlevnjak je preminuo 2015. godine u 72. godini života. Svoju karijeru u Hajduku započeo je 1962. godine te ima najviše odigranih utakmica za splitski klub poslije Frane Matošića.

Pod Hlevnjakovom egidom o emocijama upravo je Hajduk prije četiri dana na svojoj Facebook stranici proslavio nedavno osvajanje Kupa protiv Rijeke na Poljudu. Hajduk je objavio emotivni video proslave igrača i navijača uz natpis "Emocije su...", a video je zavrijedio više od 7 tisuća lajkova i 90 tisuća prikaza.

Ubrzo nakon objave Rijekinog videa na internetskim forumima i stranicama bliskima Hajduka pojavile su se i prve reakcije. Donosimo neke od njih:

"Kakve emocije? Je li Riječani uopće znaju kad su osnovani?"

"Je li ovo moguće? Hajduk je Rijeci najveći rival i oni mrtvi hladni uzmu našu najvažniju parolu i objave je kao svoju"

"Mnogi i zaboravljaju da se i Armada u svom početku zvala Torcida. Da, kompleksi su za***ani"

"Samo je jedan majstor s mora, a to je Hajduk. Dok smo mi haračili po Europi oni nisu ni postojali. Rijeka je grad bez rive i klub bez navijača".

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZA
Zakarija
17:24 31.05.2022.

Di je ona živija drug tito emocije su zahebane

PE
Perspektivan
16:23 31.05.2022.

Na ovim prostorima jedino je hajduk original!