Jadranski derbi

Hajduk i Rijeka remizirali bez golova, obje momčadi završile s 10 igrača

Foto: Goran Kovacic/pixsell
Hajduk i Rijeka remizirali bez golova, obje momčadi završile s 10 igrača
15.08.2015.
u 20:55
U Hajdukovom dresu, na desnom beku, debitirao je Argentinac Julian Velazquez. Korektno je odradio svoje zadaće, ali nije to ništa posebno
Pogledaj originalni članak

Otvaranje jadranskog derbija imalo je svoj smisao. Rijeka i Hajduk, odnosno Matjaž Kek i Damir Burić ušli su sa svojim planovima. Kek je želio napadati Hajdukov lijevi bok, procijenio je da je Josip Juranović najslabija karika, svi napadi išli su na veznjaka, koji se silom prilika morao naći na lijevom beku. Visok presing, brza predaja lopte, napad Ristovskog, Jugovića i Moisesa na Juranovića, to je bila Kekova ideja.

Burić je, pak, igrao svoju omiljenu varijantu u kojoj je Jefferson morao loviti sve u sredini terena, a Vlašića je prisilio da pomaže lijevom beka koliko može. Mirisalo je na taktički nogomet, ali u formi nije bio sudac Marijo Strahonja. 

Najprije je zbog, prema njegovoj procjeni dvije simulacije, dao žuti karton Nikoli Vlašiću. Premda, nitko mu ne bi mogao prigovoriti da je Samardžićevu ruku na Vlašićevu ramenu vidio kao najstrožu kaznu, a o simulaciji na centru, poslije klizećeg starta Maleša, nije bilo ni govora. Niz grešaka Strahonja je nastavio u 16. minuti, Moises je driblao Juranovića, ogradio se rukom prema vratu Hajdukovog beka, a Strahonja mu je, na zaprepaštenje Matjaža Keka dao crveni karton. Dojam je prestrogo, nije to bio tako ja udarac, bio je to prekršaj za žuti karton. 

Od tog trenutka karte na Rujevici, lijepom riječkom zdanju u koje je Damir Mišković usuo 19 milijuna eura, skroz su se promijenile. Hajduk je preuzeo inicijativu, ali bez nekih konkretnih prigoda. Tek u finišu prvog dijela Vargić je bio na velikim iskušenjima. Najprije je odlično obradio udarac Juranovića, da bi u sudačkoj nadoknadi sjajno reagirao poslije snažnog Vlašićevog šuta. Odličnu prigodu imao je i Caktaš u 55. minuti, ali s deset metara nije pogodio u okvir vrata Rijeke.

U Hajdukovom dresu, na desnom beku, debitirao je Argentinac Julian Velazquez. Korektno je odradio svoje zadaće, ali nije to ništa posebno. Nije on profil igrača koji će zadobiti simpatije briljantnim potezima. Rujevicu i debi će pamtiti po crvenom kartonu u 64. minuti kada je uklizao u Ristovskog i prije kraja morao u svlačionicu. Kakva glupost Argentinca, ispasti tako naivan kada ti momčad ima igrača više...

U samoj završnici Hajduk je mogao i do sva tri boda, ali Maglica je u izglednoj prilici pucao pokraj gola.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

Avatar Titanov sin
Titanov sin
19:23 15.08.2015.

Sramota, crveni karton koji je bio jedva žuti ako je bio. Izgleda da je partija odlučila da hajdug mora biti prvak ali neće ići .

KU
kumquat
19:23 15.08.2015.

Hajdučka sudačka mašinerija na djelu.

Avatar peet
peet
19:31 15.08.2015.

ovo sto se sudi hajduku je pomalo sprdnja. ajd sad jos penal za hajduk..