Dinamo još u igri

Veliki derbi bez pobjednika: Soudani fenomenalnim škaricama šokirao Rijeku na Rujevici!

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Soudani
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Rijeka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Rijeka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Rijeka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Rijeka
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Ante Ćorić
08.04.2017.
u 20:53
Rijeka ipak nije uspjela, ali i dalje drži četiri boda prednosti ispred svoga najvećega suparnika.
Pogledaj originalni članak

Rijeka i Dinamo podijelili su bodove (1:1) u velikom derbiju u 27. kolu MAXtv Prve HNL. Drama u domaćem prvenstvu se nastavlja, a nakon neodlučenog ishoda na prepunoj Rujevici momčad Matjaža Keka i dalje ima četiri bodova prednosti ispred aktualnog prvaka.

Dinamo je u prvom poluvremenu na životu održao - Dominik Livaković. U utakmici u kojoj su plavi u prvom dijelu imali 57 posto posjeda, ali iz te premoći nisu proizveli niti jednu ozbiljniju prijetnju, Riječani su iz svoje ‘sačekuše’ iskreirali barem tri-četiri čiste prigode.

Već u 3. minuti Gavranović je pobjegao iza leđa Pivariću i prizemnim udarcem iskosa testirao Dinamovoga vratara, čija je je reakcija bila fenomenalna. Vršcima prstiju iščupao je loptu iz svoga desnoga kuta.

Matel najslabija karika

Kekovo taktičko opredjeljenje bilo je u potpunoj suprotnosti od onoga zastrašujućega presinga i juriša kakvim je zaskočio plave u prvoj četvrtini prvenstva, kada ih je pregazio 5:2. Ovoga puta Rijeka je bila povučenija, rezerviranija, lukavija, vrebajući pogreške suparnika koje bi im otvorile prilike za smrtonosne kontre.

Najslabiju Dinamovu kariku Riječani su u prvom dijelu prepoznali u Rumunju Matelu, čiji su pokloni dva puta mogli biti kobni za prvaka. U 13. minuti u stopostotnoj šansi našao se i Andrijašević, no i njegov pokušaj u mat-poziciji briljantno je skinuo vratar Livaković, ovoga puta vrhom kopačke.

Neraspoloženi Bezjak

U 31. minuti Bezjak se našao neometan na 11 metara i vrlo loše pucao glavom, a tri minute kasnije pogrešku Pivarića opet nije iskoristio neraspoloženi slovenski napadač, no i ovom zgodom na lopti je bio sveprisutni Dominik Livaković. Zadranin je zaista u vrhunskoj formi, pravo otkriće sezone i prvo ime derbija, ali nije li to i poražavajući podatak za prvaka, da mu je najbolji čovjek u pohodu na 12. uzastopnu titulu - golman?

Livakovićeve bravure potpuno su zasjenile sve ostale Dinamove igrače. Među njima i nije bilo posebno nadahnutoga pojedinca, što je zasluga i Riječana, jer njihovi su igrači u svakom trenutku bili ‘prilijepljeni’ uz ideologe Dinamove igre Sammira i Soudanija. Uspješna Rijekina ‘amputacija’ Brazilca i Alžirca ostavila je i najboljega Dinamovog strijelca Hodžića ‘na pustom otoku’, bez ijedne prijetnje prema Prskalu.

Oba suparnika u drugom su poluvremenu djelovala rezerviranije, opreznije, bez previše rizika, čekajući da se otvori pukotina u suparničkoj zadnjoj liniji. I Rijeka ju je dočekala u 68. minuti: Mišićev pas pronašao je Andrijaševića, a Rijekin napadač udarcem glavom hladnokrvno plasirao loptu u nebranjeni dio mreže. Fantastična Frankova reakcija i trinaesti pogodak ove sezone u prvenstvu, ali i neshvatljiva nonšalancija Dinamove obrane: na pet metara oko strijelca nije bilo niti jednoga braniča plavih.

Dinamo je u posljednjih dvadeset minuta potpuno otvorio gard i preuzeo sve konce igre. Ta je opsada u minuti iznenada otvorila šansu Hodžiću, čiji je dolazak na centaršut Šituma bio pravodoban, ali je Dinamov napadač pucao pokraj vrata.

Ipak, u 87. minuti Dinamo je zasluženo došao do izjednačenja, i opet je kolosalan potez proizveo Soudani. Djelić sekunde bio mu je dovoljan za spektakularne škarice koje su završile u gornjem kutu Rijekinoga gola za 1:1. Trenutak genijalnosti alžirskog reprezentativca spasio je Dinamo na Rujevici, spasio je i posao treneru Petevu, ali spasio je i prvenstvo koje će do posljednjeg kola biti neizvjesno. Rijeka je prokockala meč-loptu i devet kola prije kraja prvenstva drži četiri boda prednosti.     

Tijek utakmice možete pogledati ovdje.

>>Hajduk na praznom Poljudu ispustio pobjedu protiv Slavena

>>Krunoslav Jurčić uoči derbija: Tko bude kalkulirao, izgubit će!

Rezultati by SofaScore
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 51

OL
olrajt
21:00 08.04.2017.

...bezobraznosti i pokvarenosti Dinama ,Mamića im HNS-a nema kraja, dozvoliti Soudaniju da zabije takav gol je totalna pokvarenost!

NE
nexozg
21:20 08.04.2017.

Vi novinari ste uz politicare najvece zlo Lijepe nase

CU
cungalunga
18:47 08.04.2017.

Osjećam danas cijeli dan u zraku kako se neprijatelji Hrvatske i Dinama mole nečastivom za neuspjeh Hrvatskog ponosa na gostovanju kod SAO Rijeke. E pa dušmani uzalud vam trud...osvajamo 12. put zaredom. Ovim putem vam prenosim i poruku od savjetnika ( tate ) koji kaže da ako se zainatimo bit ćemo još 20 godina prvaci. Isto tako, ako nastavite rovariti protiv Hrvatske države na kraju će vam suditi bojovnici iz Čavoglava. Lijepi pozdrav sa avenije Vukovar iz sunčanog Zagreba svim Hrvaticama i Hrvatima.