LIGA PRVAKA Ako ne pobijedi Sporting, Klinsmann vjerojatno odlazi s klupe Bayerna

Robben spušta Liverpoolu, Juve u Londonu

25.02.2009.
u 09:29
Pogledaj originalni članak

Večerašnji dvoboj između Reala i Liverpoola na stadionu Santiaga Bernabeua šlager je drugog dana Lige prvaka. Uobičajeno uoči takvih utakmica, počela su prepucavanja između momčadi, a najoštriji bio je Arjen Robben, krilni napadač Madriđana.

Real Madrid - Liverpool
– Liverpool je momčad koja sve temelji na tjelesnoj pripremljenosti, trčanju i taktici, ali ne zna lijepo igrati. Kad sam bio u Chelseaju puno sam više volio igrati protiv Manchester Uniteda i Arsenala – bacio je otrovnu strelicu Robben.

Nizozemac nema lijepih uspomena na Liverpool, koji je dvaput izbacivao Chelsea dok je bio njegov član. Redsi će u utakmici s Realom možda biti oslabljeni izostankom kapetana Stevena Gerrarda koji se nije potpuno oporavio od ozljede zadnje lože lijeve noge.

– Za nas uopće nije bitno hoće li Gerrard igrati jer o ulasku u sljedeći krug odlučujemo isključivo sami – samouvjeren je Robben.

Chelsea - Juventus
Europski nogometni velikani susret će se večeras i na Stamford Bridgeu, gdje Chelsea dočekuje Juventus. Engleska momčad odlučna je u namjeri da ove sezone postane europski prvak i tako izbriše razočaranje moskovskog poraza od Manchestera prošle sezone.

– Moja želja za pobjedom veća je nego ikad. Izgubio sam dva polufinala i finale otkad sam u klubu. Vjerujem da ove sezone konačno možemo donijeti trofej Lige prvaka na Stamford Bridge – uvjeren je Drogba.

Londonci se u tom pohodu najviše uzdaju u novog trenera Guusa Hiddinka, koji je startao subotnjom pobjedom na gostovanju kod Aston Ville. Velikog motiva da pobijedi Chelsea imat će Juventusov strateg Claudio Ranieri, koji je na Stamford Bridgeu proveo četiri godine (2000.-2004.), a Roman Abramovič ga je potjerao nakon poraza u polufinalu LP-a 2004. od Monaca. Pobjeda nad bivšim klubom zaliječila bi mu rane iz prošlosti.

Sporting - Bayern
Od svih trenera koji vode svoje momčadi u večerašnjim utakmicama Lige prvaka, najteže će biti strategu Bayerna Jürgenu Klinsmannu. Nakon niza loših igara Bavaraca u njemačkom prvenstvu (tri poraza u posljednja četiri kola), mogućim porazom protiv Sportinga u Lisabonu Klinsmann će vjerojatno postati bivši.

Jedino će pobjeda Bayerna ušutkati sve brojnije kritičare bivšega njemačkog izbornika, koji je odavno izgubio potporu javnosti. U anketi njemačkog Bilda čak 65 posto čitatelja smatra da je Klinsmann već trebao dobiti otkaz.

Trener Bavaraca u utakmici protiv Sportinga uzda se u dobru formu svoje momčadi u Ligi prvaka. U skupini s Lyonom i Fiorentinom ostala je neporažena, uz četiri pobjede i dva remija. Teškoća ima i Sporting koji će se Bayernu suprotstaviti bez napadača Heldera Postige (26).

Drugi strijelac Sportinga ove sezone prošle je subote ozlijedio koljeno lijeve noge te će s travnjaka izbivati još tri tjedna.

Villarreal - Panathinaikos
U najmanje atraktivnom dvoboju Villarreal će na El Madrigalu dočekati Panathinaikos.

Za grčku momčad od prve će minute braniti Mario Galinović, a na klupi bit će Ante Rukavina. Igrači Panathinaikosa silno žele ući u četvrtfinale Lige prvaka kako bi spasili sezonu jer u grčkom prvenstvu zaostaju čak 11 bodova za vodećim Olympiakosom.

– Čuli smo da je Panathinaikos bio jako zadovoljan kada je nas dobio za suparnika u osmini finala. To nam je dodatni motiv za dvoboj – rekao je veznjak žute podmornice Santiago Cazorla.

Pogledajte na vecernji.hr