UDRUGA PRVE HNL Okončani izbori u udruzi, Štimac predaje palicu

Robert Markulin izabran za Štimčeva nasljednika!

17.06.2009.
u 14:20
Pogledaj originalni članak

Kako je istekao Štimčev mandat, tako su se i promijenili odnosi snaga u Udruzi prvoligaša. Dinamo je ojačao, pa je za novoga predsjednika izabran njegov saveznik, Robert Markulin iz Slavena Belupa, dok je Štimčev čovjek, Dražen Medić, pognute glave napustio skup.

Tko je bio Štimčev “Juda”? Neočekivano, leđa mu je okrenula sesvetska Croatia, odnosno Zvonko Zubak, koji je na skupštinu poslao svoga direktora Matu Šimića.

Hoću čiste račune
A prvi Markulinov potez bio je vrbanovićevski. Čim je izabran, prekinuo je zasjedanje. Traži financijsko izvješće Nadzornoga odbora o poslovanju, reviziju svih ugovora, ukratko – čiste račune. Nije li to retorika kojom se protekle sezone služio Damir Vrbanović kada je govorio o Štimcu?

Dinamo i Hajduk na Dan mrtvih?


Dinamo i Hajduk prvi puta će odmjeriti snage u novoj sezoni u 13. kolu, što će se igrati ili u subotu 31. listopada, odnosno u nedjelju 1. studenog.
Markulin se zahvalio Štimcu na enormnoj energiji koju je uložio u prosperitet prvoligaškog nogometa, a zahvala je otišla i na adresu Mile Dumančića, jer je povukao svoju kandidaturu za predsjednika.

– I Dražen Medić jednako bi dobro vodio Udrugu kao i dosadašnji predsjednik Štimac – kazao je Markulin te dodao: – Možda će mi to što ne dolazim iz dva najjača kluba, Dinama i Hajduka, olakšati posao. Pritisak će biti manji.

Robert Markulin pohvalno se izrazio o prvom Štimčevu projektu “Volim nogomet”.

Ukinut će UO, odsad sve ovlasti Skupštini


Novi predsjednik Udruge nogometnih prvoligaša zalaže se za ukidanje Upravnoga odbora, odnosno vijeća petorice, te će sve odluke biti razmatrane pred svih 16 članova Skupštine. Markulin je dugogodišnji direktor Slavena Belupa, kluba koji sada prvi put predsjeda tim tijelom. On automatizmom postaje dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Naglašeno je da je Markulinov izbor za predsjednika protekao u vrlo korektnom, tolerantnom ozračju.
– Ta emisija pridonijela je popularnosti prvoligaškog nogometa i imala je veliki značaj za gledatelje. U sljedećoj sezoni trebalo bi ipak voditi računa da i treća strana, klubovi, također budu zadovoljni. Najveći prigovori išli su na račun igranja nedjeljom.

Kakav je vaš stav o ligi 16?

– Dugoročno gledano, to je sjajna ideja, ali s obzirom na nezavidnu financijsku situaciju u klubovima, možda tajming takve lige nije idealan. Mnogi prvoligaši mogli bi imati problema da izguraju natjecanje do kraja - zaključio je Robert Markulin.

Prihod 12 mil. kuna
Dosadašnji predsjednik Igor Štimac pohvalio se kako su prihodi Udruge porasli za 30 posto u odnosu na prošlu sezonu, pa je prihodovano 12 milijuna kuna, a gledanost je porasla za 500 gledatelja po kolu.

Štimac sada napušta Udrugu, ali možda samo privremeno, jer se naveliko priča da će preuzeti značajnu funkciju u Hajduku. S ovlastima kakve Mamić ima u Dinamu.

Pogledajte na vecernji.hr