Matia Barzić Gutierrez

Rođen je u Madridu, majka mu je Španjolka, a odlučio je igrati za Hrvatsku: 'Dolazim vam pomoći'

Foto: Instagram/Elche
Rođen je u Madridu, majka mu je Španjolka, a odlučio je igrati za Hrvatsku: 'Dolazim vam pomoći'
07.10.2024.
u 11:34
Barzić Gutierrez, sin Hrvata i Španjolke, rođen je u Madridu. Prošao je nogometnu školu Atletico Madrida, a prije godinu dana je došao u podmladak Elchea. Ove sezone je priključen prvoj momčadi iz istoimenog grada udaljenog 200 kilometara od Valencije.
Pogledaj originalni članak

Nogometni branič Matia Barzić Gutierrez, sretan zbog prvog poziva u hrvatsku mladu reprezentaciju, poručio je da dolazi pomoći protiv Andore i Grčke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

"Sretan sam što sam pozvan. Želim pomoći i pridonijeti svime ekipi", izjavio je 20-godišnji stoper španjolskog drugoligaša Elchea za klupske medije.

Hrvatska U-21 reprezentacija igrat će 11. listopada s Andorom, a 15. listopada s Grčkom. Barzić Gutierrez, sin Hrvata i Španjolke, rođen je u Madridu. Prošao je nogometnu školu Atletico Madrida, a prije godinu dana je došao u podmladak Elchea. Ove sezone je priključen prvoj momčadi iz istoimenog grada udaljenog 200 kilometara od Valencije.

U subotu je odigrao 66 minuta u porazu Elchea od 0-1 na gostovanju kod Racing Ferrola. Zabio je gol u 54. minuti, ali je odlukom VAR-a poništen.

"Razočaran sam porazom jer smo odigrali sjajnu utakmicu. Lopta nije ušla u gol pa nam sada preostaje samo razmišljati o idućoj utakmici", rekao je 190 centimetara visoki igrač.

"Ali ponosan sam na svakog igrača naše momčadi", dodao je.

Barzić Gutierrez je član udarne postave Elchea za koji je odigrao sedam utakmica u početnih osam kola.

"Jako sam zadovoljan i zahvalan na pruženoj prilici", rekao je o svojoj prvoj profesionalnoj sezoni.

"Zahvalan sam treneru i suigračima što mi vjeruju. Želim nastaviti skupljati minute na terenu", napomenuo je branič s brojem 26 na zeleno-bijelom dresu.

Elche se nalazi na 13. mjestu među 22 momčadi druge španjolske lige.

Barzić Gutierrez je poručio navijačima Elchea da budu "mirni" i "budu uz ekipu".

"Pružit ćemo ono što traže od nas, a siguran sam da će ekipa već protiv Deportiva doći do tri boda", rekao je.

On će propustiti domaću utakmicu s Deportivo La Corunom 13.listopada jer će tada biti na okupljanju hrvatske U-21 reprezentacije.

Izbornik Ivica Olić pozvao je Barzića Gutierreza nakon što je prošli mjesec Hrvatska U-21 reprezentacija izgubila s 0-2 od Portugala i pobijedila s 2-1 Farske Otoke.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

N1
Neretva 1993
13:57 07.10.2024.

Svaka čast momku,skidam kapu.