OBITELJSKE VEZE Otac i majka kapetana Nike i njegova brata Roberta na hodočašću uoči SP-a

Roditelji braće Kovač hodočastili za vatrene

Foto: import
Roditelji braće Kovač hodočastili za vatrene
09.06.2006.
u 18:21
Pogledaj originalni članak

Dok čitavu nogometnu naciju trese groznica nestrpljivog iščekivanja nastupa Hrvatske na SP-u, roditelji naše nogometne braće, Nike i Roberta Kovača, s beskrajnim ponosom očekuju nastupe svojih nogometnih zvijezda.

Roditelji naše najpoznatije nogometne braće žive povučeno od ogromne medijske pozornosti kojoj su izloženi njihovi sinovi, želeći tako sačuvati privatnost. Kroz nogometnu a i obiteljsku priču obitelji Kovač isprepleću se mnogobrojne priče i sudbine naših iseljenika koji su živeći daleko od domovine, unatoč svim teškoćama, ostali zauvijek vjerni i dosljedni svom hrvatskom narodu.

Ulažući vrijeme i ljubav u svoje sinove Niku i Roberta, ugrađujući u njih temeljne vrijednosti prema svom narodu sanjali su san koji je postao stvarnost. U toj stvarnosti Niko je kapetan reprezentacije, dok je bez Roberta obrana nezamisliva. Iako su rođeni i odrasli u Berlinu, zahvaljujući svojim roditeljima ostali su vjerni hrvatskom narodu, postajući tako uzor svakom mladom Hrvatu koji odrasta u iseljeništvu. Unatoč velikom uspjehu i golemoj popularnosti svojih sinova, gospođa Ivka i gospodin Mate Kovač ostali su skromni ljudi koji su nadasve odani Crkvi i Bogu. Nedavno su s hodočasnicima iz Mu00FCnchena boravili u Lourdesu i ondje, uz molitve za naš narod, molili se i za vatrene.

Gospodin Mate Kovač je na kraju križnog puta zapalio zavjetnu svijeću za našu nogometnu reprezentaciju, moleći se s drugim vjernicima za svoje sinove i druge vatrene da budu svijetli primjeri Hrvatima i da kroz nogometnu vještinu pokažu čitavom svijetu kako se voli svoj narod i domovina.

Pogledajte na vecernji.hr