UKIĆ ZA MAX!

U karijeri mi nedostaje samo medalja s reprezentacijom!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
U karijeri mi nedostaje samo medalja s reprezentacijom!
09.08.2015.
u 18:45
'Igrat ću još dvije ili tri godine za reprezentaciju. a onda ću uživati u slobodnim ljetima.'
Pogledaj originalni članak

Jedini cilj koji nisam ostvario u karijeri je medalja s reprezentacijom. Igrao sam u NBA ligi i najvećim europskim klubovima, osvojio petnaestak trofeja, ali u repki mi nedostaje nešto konkretno. To je jedan od glavnih razloga što još nosim reprezentativni dres. Nadam se da će se kockice posložiti pa da se i to ostvari, to bi bila kruna moje karijere – kaže Roko Leni Ukić (30) u intervjuu za Večernjakov sportski tjednik Max!... Roko će predvoditi našu reprezentaciju u još jednom pokušaju osvajanja medalje na velikom natjecanju. Kapetan se uvijek rado odaziva pozivu izbornika, a sada je s 30 na leđima postao i najiskusniji na reprezentativnom popisu igrača, iako je prije samo pet-šest godina bio najmlađi.

– Košarka je moj život. Igrat ću za reprezentaciju još možda dvije ili tri godine, a onda ću do kraja života, ako Bog da zdravlja, imati vremena uživati u slobodnim ljetima. Vuče me neka ambicija da probamo nešto napraviti. Svake godine smo blizu, ali nikako da učinimo i taj odlučni korak – kaže Ukić.

Oprezan je u najavama uoči Eurobasketa. Ističe da je Hrvatska danas kvalitetna, ali i upozorava da još najmanje pet-šest država ima barem jednaku, ako ne i bolju momčad od nas. Prošao je nekoliko prvenstava u kojima smo ispali na jednu loptu. U Sloveniji smo prije dvije godine bili najbliže, došli u polufinale, pa ostali bez goriva. Ipak, sada imamo prednost domaćeg parketa. Osim toga, nekoliko mladih igrača je stasalo, a od starijih nitko nije u silaznoj putanji.

Roko tvrdi da smo danas i jači nego uoči Slovenije 2013. Je li to znak da je došlo vrijeme za prekid posta dugog dva desetljeća?

– Uhvatimo li pozitivan zamah i dobru startnu poziciju u skupini, u drugom dijelu koji će biti presudan možemo si olakšati posao. Pozitivni smo i optimistični, a kako će sve skupa ispasti, nitko ne može jamčiti. Lani je također bila slična situacija, pa smo kiksali.

Ukić smatra da su Grci u našoj skupini daleko najjači. Nakon njih dolazimo mi, a onda su tu Slovenci koji će vjerojatno biti oslabljeni neigranjem glavnog igrača Gorana Dragića. Što se pak tiče kandidata za zlato, u prvi plan gura Francuze i Španjolce.

– Francuzi su domaćini, brane zlato i imaju odličnu momčad, a Španjolci su, u kakvom god sastavu došli, uvijek dobri. Nakon njih ima dosta reprezentacija koje se mogu uplesti u borbu za medalje. Među njima smo i mi. Srbi su lani napravili sjajan rezultat na SP-u, to je reprezentacija koja nas sigurno može pobijediti, ali možemo i mi njih – nastavlja iskusni razigravač.

– Košarka je moj život. Igrat ću za reprezentaciju još možda dvije ili tri godine, a onda ću do kraja života, ako Bog da zdravlja, imati vremena uživati u slobodnim ljetima. Vuče me neka ambicija da probamo nešto napraviti. Svake godine smo blizu, ali nikako da učinimo i taj odlučni korak – rekao je Ukić čiji razgovor možete pročitati u sportskom tjedniku Max!

Oprezan je u najavama uoči Eurobasketa. Ističe da je Hrvatska danas kvalitetna, ali i upozorava da još najmanje pet-šest država ima barem jednaku, ako ne i bolju momčad od nas. Prošao je nekoliko prvenstava u kojima smo ispali na jednu loptu. U Sloveniji smo prije dvije godine bili najbliže...

>> Stipčević pogodio sa sirenom za pobjedu, Novozelanđani pokušali preplašiti Hrvate

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
21:19 09.08.2015.

E sto si onda izabrao Hrvatsku jer tko silazi s postolja ne vraca se!

Avatar mi hrvati
mi hrvati
17:48 11.08.2015.

Medalja!? Neces je nikada dobiti a za to se zahvali petrovicu sto je sa podijuma sisao 96...

RI
rikavac
19:05 09.08.2015.

moj Roko kani se corava posla i repke jer stobom necemo ni osvojit medalju jer igranjem za repku ti dosad nisi nista pokazao,a i iskreno pravili su od tebe zvijezdu i govorili da si talent novi Kukoc i totalno si podbacio.