TENIS

Rokov veliki preokret

12.05.2004.
u 00:00
Danas će (oko 17.30) u 1. kolu turnira parova igrati i Goran Ivanišević
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Roko Karanušić ostaje jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnom turniru devetog Zagreba Opena iako su ga od poraza od Izraelca Harela Levyja dijelile - sekunde.

Naime, naš je tenisač imao zaostatak od 6:7, 0:4 i 0:30, no tada su gledatelji na središnjem terenu Sportskog parka Mladosti svjedočili jednom od nemogućih povrataka hrvatskog teniskog "wunderkinda". Roko je uzeo deset(!) gemova za redom, na kraju slavio - 6:7(2), 6:4, 6:2 za prolaz u drugo kolo i susret s Bugarinom Trajkovim.

- Na znam ni sam što se dogodilo, sigurno je to jedan od mojih najvećih povrataka. Jesam li počeo "tankirati" meč? Ne znam, jednostavno sam dobro odigrao par lopti i krenulo mi je - reći će nakon susreta Roko koji je, slobodno se može reći, tom pobjedom spasio turnir. Jer, u utorak su u prvom kolu ispali i Željko Krajan, Lovro Zovko i Tonči Perić. Krajana je pobijedio Čeh Vik (6:4, 6:3).

- Nemam mečeva, samopouzdanja, dobrih rezultata, Znao sam da će povratak nakon operacije biti težak, no nije katastrofa, ne razmišljam o prekidu karijere - reći će Krajan.

Zovka je zaustavio Rus Šukin (6:2, 6:3).

- Nisam odigrao ništa, kao da prvi put igram teniski meč. Iako mi ranking nije najbolji (326. na ATP listi), i dalje vjerujem da nisma zaboravio igrati tenis i da ću se kad-tad vratiti - uvjeren je Zovko. Mladog Tončija Perića, državnog prvaka u konkurenciji do 18 godina, pobijedio je na samom startu Meksikanac Santiago Gonzalez (253. na ATP listi) - 6:4, 6:0.

Danas se očekuje i najveća gužva na terenima Sportskog parka Mladosti, a u prvom će planu biti Goran Ivanišević.

Najveći hrvatski tenisač će u 1. kolu parova s Marinom Čilićem igrati protiv norveško-izraelskog dvojca Andersen/Okun.

Raspored na središnjem terenu (13 sati): De Voest - Tursunov; ne prije 15.30 - Karanušić - Trajkov; ne prije 17.30 - Ivanišević/Čilić - Andersen/Okun.

MARIO KUSS

Pogledajte na vecernji.hr