NE MOŽE DO IMOVINE

Roman Abramovič u teškoj situaciji, očajnički moli prijatelje da mu posude milijun dolara

Foto: Stringer/REUTERS
FILE PHOTO: Russian oligarch Roman Abramovich is seen in a VIP lounge at Ben Gurion international airport in Israel
Foto: Reuters/Pixsell
Roman Abramovič
Foto: Jack Hill/NEWS SYNDICATION
London: Nastavak suđenja Berezovsky - Abramovič
Foto: SERGEI KARPUKHIN/NEWSCOM
Roman Abramovič na pregovorima u Istanbulu
Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett
Roman Abramovič
06.04.2022.
u 10:34
The Sun piše da se obratio ljudima iz Hollywooda, Wall Streeta, tehnološkim tajkunima, ali i bogatoj i moćnoj obitelji Rothschild. Za sada nije poznato da mu je itko odlučio posuditi novac.
Pogledaj originalni članak

Roman Abramovič, ruski milijarder i još uvijek aktualni vlasnik Chelseaja, prisiljen je posuđivati novac od prijatelja zbog sankcija koje su mu uvedene nakon ruske agresije na Ukrajinu.

Abramovič je prije rata u Ukrajini bio "težak" oko 13 milijardi eura, no sada mu je imovina diljem svijeta zamrznuta i ne može do nje.

Zbog toga od svojih prijatelja traži da mu posude po milijun dolara kako bi mogao platiti svoje troškove. Rusi oligarh ima utjecajne prijatelje diljem svijeta. 

The Sun piše da se obratio ljudima iz Hollywooda, Wall Streeta, tehnološkim tajkunima, ali i bogatoj i moćnoj obitelji Rothschild. Za sada nije poznato da mu je itko odlučio posuditi novac.

Abramoviču novac prvenstveno treba kako bi mogao platiti svoje osoblje i ljude koji rade za njega. To ga stoji oko 550 tisuća eura tjedno.

Dodajemo i da je Abramovič iznenadio je sve kada se pojavio na ukrajinsko-ruskim pregovorima u Istanbulu, no prema turskoj diplomaciji on od prvih dana "iskreno" pokušava zaustaviti rat i njegov je doprinos "pozitivan", za što ima i valjane osobne razloge, ocjenjuju analitičari. Osim toga, nakon što proda Chelsea, novac će dati za žrtve rata u Ukrajini.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MO
moreplovac
10:51 06.04.2022.

Ima li neki račun za priloge?

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
10:40 06.04.2022.

Roman Abramovič u teškoj situaciji, očajnički moli prijatelje da mu posude milijun dolara i veli da če vratiti uz Boga i domoljublje kao pravi hrvati, dakle nikada.