Uoči ždrijeba

Ronaldo, Messi i pet bivših plavih prijete Dinamu u Ligi prvaka

Foto: Igor Kralj, Goran Stanzl/Pixsell
Ronaldo, Messi i pet bivših plavih prijete Dinamu u Ligi prvaka
30.08.2012.
u 12:40
Dinamu je ovo četvrti plasman u Ligu prvaka. U prošloj sezoni nije osvojio ni bod, a posljednju pobjedu ostvario je s Osvaldom Ardilesom na klupi
Pogledaj originalni članak

Braća Zoran i Zdravko Mamić predstavljat će Dinamo na današnjem ždrijebu skupina Lige prvaka u Monte Carlu (18 sati). Hrvatski prvak opet je u četvrtoj jakosnoj skupini, na izravnom udaru najjačih europskih momčadi – u Maksimir mogu doći Messi, Rooney, Gomez, Cristiano Ronaldo, Hulk, Tevez, Zlatan Ibrahimović...

U ponudi su i hrvatski reprezentativci – Mandžukić, Modrić, Srna, Dudu, Vukojević i Kranjčar, svi osim Darija bivši su igrači Dinama. Kakav magnet za zagrebačku publiku!

Uefa će u novoj sezoni sudionicima Lige prvaka podijeliti čak 500,7 milijuna eura, a na stolu je još 409,6 milijuna od marketinga. Na zaradu od 8,6 milijuna eura (plus zarada od osvojenih bodova) u grupnoj fazi, Uefa će za plasman u šesnaestinu finala isplatiti svakom klubu još 3,5 milijuna eura, za osminu finala 3,9, a polufinalistima po 4,9. Europski prvak dobit će dodatnih 10,5, a doprvak 6,5 milijuna eura.

Dinamu je ovo četvrti plasman u Ligu prvaka. U prošloj sezoni nije osvojio ni bod, a posljednju pobjedu ostvario je s Osvaldom Ardilesom na klupi, još 1999. godine protiv Sturma u Zagrebu (3:0). Finale Lige prvaka sljedeće godine igrat će se 25. svibnja 2013. godine na Wembleyu.

 

Prva jakosna skupina: Chelsea (ENG), Barcelona (ŠPA), Man. United (ENG), Bayern (NJE), Real Madrid (ŠPA), Arsenal (ENG), Porto (POR), Milan (ITA)

Druga jakosna skupina: Valencia(ŠPA), Benfica(POR), Shakhtar (UKR), Zenit (RUS), Schalke (NJE), Man. City (ENG), Braga (POR), Dinamo Kijev (UKR)

Treća jakosna skupina: Olympiacos (GRČ), Ajax (NIZ), Anderlecht (BEL), Juventus (ITA), Spartak Moskva (RUS), PSG (FRA), Lille (FRA), Galatasaray (TUR)

Četvrta jakosna skupina: Celtic (ŠKO), Dortmund (NJE), BATE (BLR), Dinamo Zagreb (CRO), CFR Cluj (RUM), Málaga (ŠPA), Montpellier (FRA), Nordsjælland(DAN)

Kakvu će skupinu Dinamo izvući, hoće li ždrijeb biti nemilosrdan kao i prošle godine? Koga biste Vi željeli u Dinamovoj skupini? U komentarima sastavite kako bi po Vama izgledala idealna skupina za Dinamo!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

SE
serđo
12:49 30.08.2012.

to će onda biti liga prvaka, skupina sa 4 prvaka svojih država.

Avatar Podanak
Podanak
13:21 30.08.2012.

Meni daj Barcelonu i City, za gledanje, a treći neka bude "prolazniji" klub (Olympiacos, Spartak, Anderlecht...).

SE
serđo
12:45 30.08.2012.

real, city, juve i građanski. tako da najveći španjolski, hrvatski i talijanski klub budu u istoj skupini. proć se ionak nemre, pa onda barem da bude najatraktivnije, a ne da nas šamaraju tamo neki bezlični istočnjaci.