O. BJELOKOSTI - PORTUGAL 0:0

Ronaldov hitac u vratnicu od 106 km/h. I ništa više

Foto: AFP
Drogba Ronaldo
Foto: Reuters
Portugal Obala Bjelokosti (1)
Foto: AFP
Ronaldo
Foto: Reuters
Portugal Obala Bjelokosti (1)
Foto: Reuters
Portugal Obala Bjelokosti (1)
Foto: Reuters
Portugal Obala Bjelokosti (1)
Foto: Reuters
Portugal Obala Bjelokosti (1)
Foto: Reuters
Portugal Obala Bjelokosti (1)
Foto: Reuters
Portugal Obala Bjelokosti
Foto: AFP
Portugal Obala Bjelokosti
15.06.2010.
u 15:56
U prvom susretu skupine G Svjetskog prvenstva Portugal i Bjelokosna Obala odigrali su bez pogodaka.
Pogledaj originalni članak

Najveća zvijezda Bjelokošćana Didier Drogba dobio je od Fife dopuštenje za nastup protiv Portugalaca s laganim zaštitnim gipsom na ruci. Kapetanu Bjelokošćana nedavno je u Sionu slomljena podlaktična kost desne ruke u prijateljskoj utakmici protiv Japana, kada je na njega naletio Tulio Tanaka.

Oštrica je otupjela

Nakon toga je napadač Chelsee bio uspješno operiran u Švicarskoj, te se naknadno priključio reprezentaciji u Južnoj Africi. Zaštitu na ruci pregledao je uoči ogleda u Port Elizabethu i urugvajski sudac Jorge Larrionda.

I Drogba se na stadionu Nelson Mandela Bay ukazao u posljednjih 25 minuta utakmice s Portugalcima. Publika je ovacijama dočekala taj Erikssonov potez, ustali su svi Afrikanci iščekujući bljesak svoga najvećega igrača, ali ni famozni Drogba više nije ono što je bio prije mjesec dana u Engleskoj. Ostali su želja i motiv, a oštrica je otupjela.

I ovaj je sraz od kojega se puno očekivalo totalno je razočarao publiku. Portugalci i Bjelokošćani nisu bili ni mrvicu zanimljiviji od Japanaca i Kamerunaca dan ranije. A činilo se da taj sraz zaslužuje zlato za dosadu i da nitko ne može gore od njih.

Igrači su potrošeni

Portugalci su bili bliže pobjedi samo zbog jednoga Ronaldovoga hica iz prvoga poluvremena. Jabulani je letio 106 km na sat i odbio se od desne vratnice. I to je bilo sve od Ronalda. I sve od Portugalaca, označenim jednim od najpotentnijih svjetskih sastava. Njihov hendikep zove se Nani, igrač koji je imao briljantnu sezonu u Manchesteru, a SP propušta zbog ozljede ramena.

I ova je utakmica potvrdila kako su najveće zvijezde europskih klubova fizički potrošene do iznemoglosti, te na SP dolaze miljama daleko od vrhunske forme.

Drogba i Cristiano Ronaldo zajedno su u svojim klubovima postigli 55 pogodaka u protekloj sezoni, a jučer praktički nisu došli u pravu šansu.

Da ovo nije već deseta očajna utakmica ovoga SP-a tretirali bismo je lošim danom. Ali, očito moramo prihvatiti okrutnu realnost: bit će ovo do zla boga loš mjesec u Južnoj Africi.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

PR
propalismoFranjoskroz
18:11 15.06.2010.

nastavljaju se nastupi \"genijalnih\" trenera.Mourihno negdje uživa,uspio je upropastit cjelo svjetsko prvenstvo

GO
Gogs
20:33 15.06.2010.

nabijem ja ovu Mourihno igru

NU
nubiwarior
23:10 15.06.2010.

Žali Bože, ti europski nogometni klubovi su uništili nogmet, ovo prvenstvo ja žalosno i tužno najgore što sam pratio u mom životu, fuj Europa i njen prljav novac!!!!!!!!!!!!!!!!!!