SCHUMI SVE NESTRPLJIVIJI

Ross Brawn: Bajke ne traju dugo

Foto: AFP
Ross Brawn: Bajke ne traju dugo
01.04.2010.
u 11:27
Niki Lauda 1984. godine uspio je dvije godine nakon povratka iz mirovine sa McLarenom doći do svojeg trećeg naslova u karijeri. Schumacher ima tri godine da ponovi istu stvar i dođe do svojeg osmog naslova.
Pogledaj originalni članak

Schumacher je u karijeri slavio na 91. Velikoj nagradi, ali ove sezone daleko je od postolja. U Bahreinu je osvojio šesto mjesto, u Australiji je bio deseti. Tri dana nakon utrke na Albert Parku Schumi je radio krugove po stazi u Kuala Lampuru i pokušavao otkriti koja je krajnja granica njegovog Mercedesa. Sepang mu je vrlo drag, na njemu je tri puta slavio. Nada se da bi ovog puta i kiša mogla biti na njegovoj strani.

- Postolje je ono što želim u Sepangu. Staza je veliki izazov, ali možda i neka kiša u pravom trenutku može pomoći dobrom rezultatu. Žalostan sam što se moje mišljenje ne poklapa s mišljenjem nekih medija da li bi trebao biti sretan s dosadašnjim dijelom sezone ili ne. Ali svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ja sam sretan svojim nastupima. Izvlačim svoj maksimum i to je najbolje što mogu sada napraviti.

U Mercedesu su ipak još uvijek oprezni. Prošle godine slavili su vozački i konstruktorski naslov, ali ove godine još uvijek nisu uspjeli pronaći pravu brzinu na stazi.

- Prošla godine je bila bajka, ali one ne traju dugo. Dobri smo, ali trebamo još vremena. Sada smo u vrlo važnoj fazi, a prave stvari od Mercedesa treba očekivati kad se karavana preseli u Europu - rekao je šef Mercedesa Ross Brawn.

Mercedes se u formulu vratio nakon 55 godina odsutnosti i nema sumnje da imaju veliku želju za uspjehom.

- Obećavamo da ćemo ići korak po korak, ali treba strpljenja. Imamo jedan od najjačih parova vozača na svijetu - rekao je potpredsjednik Mercedes Benza Norbert Haug, te počeo braniti Schumija zbog nešto lošijeg ulaska u sezonu i dva poraza od mlađeg kolege Nice Rosberga.

- Michael je bio hendikepiran u kvalifikacijama Bahreina iza Alonsa i nije pošteno uspoređivati njegov krug s Nicovim. Rosberg je jedan od najboljih vozača svoje generacije, a Michaelu fali tri godine nenastupanja, ali i takav je jako konkurentan.

Vremena je sve manje, Michael je sve nestrpljiviji. Nesumnjivo je da je svjestan da mu borba za velike stvari u prvoj sezoni već nakon dvije utrke polagano izmiče, a Schumi nije čovjek koji je navikao gubiti.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.