Izrael

Rosso kao hrvatski Abramovič: Istina, želim kupiti Hapoel iz Haife!

Foto: 'Marko Lukunic/Vecernji list'
Rosso kao hrvatski Abramovič: Istina, želim kupiti Hapoel iz Haife!
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ante Buškulić
03.12.2010.
u 09:57
Bivši hrvatski reprezentativac mogao bi postati vlasnik kluba u kojem je igrao. - Već sam stupio u kontakt sa sadašnjim vlasnikom Katzom, no problem je što on traži čak tri milijuna dolara, kaže Giovanni
Pogledaj originalni članak

Giovanni Rosso (38) mogao bi postati prvi Hrvat vlasnik nekog (stranog) kluba! Izraelski su mediji objavili da naš bivši reprezentativac želi kupiti Hapoel iz Haife, a "hrvatski Abramovič" to ne negira:

– Istina je da želim kupiti Hapoel, već sam stupio u kontakt s vlasnikom kluba Yoavom Katzom, no ne želim pregovarati s njim preko medija. Jedan mi je ozbiljni poslovni čovjek ponudio pomoć, ali čini mi se da je svota od tri milijuna dolara, koliko Katz traži, previše. Uspijem li u naumu, možemo napraviti velike stvari s klubom – izjavio je Rosso za list Yediot Ahronont.

Giovanni želi biti stopostotni vlasnik, a njegovu ideju podržavaju i Hapoelovi igrači.

– Želimo da nas preuzme! On može naš klub napraviti još većim, da preteknemo gradskog rivala Makabi.

Rosso je u Makabiju iz Haife proveo veći dio karijere, ali tri je sezone (od 1997. do 2000.) igrao za Hapoel.

– Istina je da smo u kontaktu. Ja svake godine gubim dva milijuna dolara u klubu i Giovanni mora dobro razmisliti prije nego što uđe u taj svijet – poručio mu je Katz, dodavši da Rosso nije jedini zainteresiran.

– Jedan moj prijatelj želi 20-30 posto dionica i pregovaram i s njim. Kako to obično biva s vlasnicima, i Katz je kontroverzna osoba. Živi u Washingtonu i ne pridaje mnogo pažnje, vremena, ali ni novca svom klubu. Spasio je Hapoel od bankrota nakon što se bivši vlasnik Robie Shapira ubio zbog novčanih problema, no klub pod njegovim vodstvom često nije plaćao komunalije, pa su se igrači nakon treninga tuširali kod kuće!

Jedino što javnost priznaje Katzu kao plus jest mnogo mladih igrača, s kojima se ove sezone vratio iz druge u prvu ligu i trenutačno je 11. od 16 klubova.

Rosso je u Izraelu stekao velik ugled, u dobrim je odnosima i s političarima, i premda u karijeri nije zaradio bogatstvo (igrao je u Hajduku, Zadru, Zagrebu, Hapoelu iz Beer Sheve, Hapoelu iz Haife, Beitaru, Makabiju iz Haife i Makabiju iz Tel Aviva), očito ima računicu.

A podsjetimo i da je nedavno u Hrvatsku doveo Avrama Granta te s njim, bivšim ministrom Draganom Primorcem i Jakom Andabakom planira u Stubičkim Toplicama graditi elitni zdravstveni centar za sportaše.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:30 04.12.2010.

Tako sam i ja mislio kupiti Arsenal i Barcelonu, ali je bio isti problem - previse traze.