LIGA PRVAKA

Rujan je sretan mjesec za Dinamo, pao je Arsenal, mogu srušiti i Chelsea

Foto: EXPA/EXPA
Rujan je sretan mjesec za Dinamo, pao je Arsenal, mogu srušiti i Chelsea
04.09.2022.
u 19:29
Dinamo u utorak u 18.45 sati na Maksimiru protiv Engleza kreće u novu glamuroznu europsku avanturu
Pogledaj originalni članak

Dinamo u utorak otvara novo poglavlje svoje bogate europske povijesti: prvi gost Maksimira u novoj sezoni Lige prvaka bit će dvostruki europski prvak Chelsea (2012., 2021.), čija momčad vrijedi gotovo 800 milijuna eura!

Pa ipak, Dinamo nikad s većim ambicijama i poletom ulazi u elitno natjecanje, naoružan vrhunskom formom, fantastičnim ozračjem i zadivljujućim brojkama. Plavi, naime, u Hrvatskoj ligi, u prvih osam kola imaju 22 boda, a pritom zabijaju više od tri pogotka po utakmici. Hajduk, Osijek i Rijeka ukupno su od Dinama inkasirali čak 12 pogodaka, što dovoljno govori kakvim napadačkim arsenalom raspolaže Ante Čačić.

Dinamo će osmi put od 1998. godine nastupiti u grupnoj fazi Lige prvaka, po čemu je apsolutno najuspješniji klub u regiji, ali i šire. Na primjer, srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan samo su po dva puta igrali Ligu prvaka, austrijski velikan Red Bull Salzburg pet puta, bogati turski Fenerbahçe šest puta, jednako kao i Tottenham i Lazio, bivši europski prvak Steaua, Napoli i Werder po sedam puta, a osam plasmana kao Dinamo imaju Sevilla, Beşiktaş, Basel...

Stekli su golemo iskustvo i reputaciju

Dinamov trener Ante Čačić drugi put kreće u ovu europsku avanturu. U prvih pet nastupa u jesen 2012. godine Dinamo pod njegovim vodstvom nije osvojio ni bod u skupini s Portom, kijevskim Dinamom i PSG-om pa Ante nije ni vodio posljednju utakmicu u skupini, doma s Ukrajincima.

Danas je situacija drukčija: Dinamo je stekao golemo europsko iskustvo i reputaciju, a i Čačić je kao trener evoluirao, jer je u međuvremenu vodio i hrvatsku reprezentaciju na Euru. Tako je Čačić već sad izjednačio doseg Cice Kranjčara kao drugi trener koji je odveo Dinamo u Ligu prvaka, a uskoro će prestići i rekord od sedam vođenih utakmica u ovom natjecanju, koliko ih s Dinamom ima Kruno Jurčić.

Dinamo protiv Chelseaja šesti put u Ligi prvaka igra prvu utakmicu kod kuće. Taj Dinamov obično furiozni, blistavi rujan donio mu je 1998. godine remi s Ajaxom (0:0), minimalni poraz 2011. godine od Real Madrida (0:1), poraz 2012. od Porta (0:2) te dvije antologijske pobjede: 2015. nad Arsenalom (2:1) i 2019. nad Atalantom (4:0).

S ugodnim sjećanjem na te dvoboje i s kiptećim samopouzdanjem Ante Čačić kreće po svoju prvu pobjedu u Ligi prvaka, a Dinamo po svoje prvo prezimljavanje u ovom natjecanju. 

>> Dinamo burno proslavio plasman u Ligu prvaka, pogledajte kako je bilo u svlačionici!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.