pozvao na homogenizaciju

Runje: Ništa još nije propalo

Foto: Goran Stanzl | VLM
Runje: Ništa još nije propalo
04.10.2009.
u 12:45
Hrvatski reprezentativni vratar u redovima Lensa Vedran Runje (33) pozvao je svoje suigrače da se homogeniziraju uoči nastavka sezone.
Pogledaj originalni članak

U subotnjem dvoboju 8. kola Le Championnata Lens je poražen na svom Felix Bollaert stadionu 2-0 od Lyona, te je tako doživio drugi uzastopni poraz, četvrti ukupno ove sezone.

Lens je štoviše u posljednje dvije prvenstvene utakmice propustio postići gol, a posljednji je put slavio još u 3. kolu 23. kolovoza na gostovanju kod Grenoblea (2-1).

Ipak, hrvatski vratar smatra da nema mjesta panici.

- Izgubili smo od bolje momčadi. Ali ništa sada nije propalo. Moramo popraviti našu igru, držati se zajedno i ne odustajati. Sezona je tek počela – rekao je Runje, čija se momčad nakon osam kola nalazi na 16. mjestu na ljestvici s osam osvojenih bodova.

Pariški sportski dnevnik L'Equipe ocijenio je vratara hrvatske nogometne reprezentacije Vedrana Runju s peticom u domaćem porazu njegovog Lensa od Lyona s 2-0 u 8. kolu Le Championnata...

L'Equipeovi novinari tradicionalno nogometaše ocijenjuju s nižim ocjenama od prosjeka na koji smo navikli u Hrvatskoj ili, recimo, Engleskoj, pa je tako Runje dobio jednu od boljih, ili manje loših ocjena u svojoj momčadi. Naime, četvorica Lensovih nogometaša dobili su četvorke, a dvojica i ocjenu 3. Bosanski reprezentativac Miralem Pjanić dobio je najlošiju ocjenu u Lyonu, četvorku.

Lyon je ovom pobjedom preskočio na vrhu ljestvice aktualnog prvaka Bordeauxa, koji je pretrpio prvi poraz ove sezone, izgubivši na gostovanju kod St. Ettienea s 3-1. Bio je to prvi neuspjeh momčadi koju vodi Laurent Blanc nakon 22 utakmice bez poraza, računajući i prošlo prvenstvo.

Gregory Sertic, francuski nogometaš hrvatskog porijekla, igrao je u Bordeauxu do 73. minute kada ga je zamijenio Wendel. Za svoju je predstavu od novinara L'Equipea dobio slabu četvorku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.