Maksim Bordus

Rusi ubili ukrajinskog prvaka u kikboksu, od prvog je dana sudjelovao u obrani zemlje

Foto: Fabian Bimmer/REUTERS
German Defence Minister Boris Pistorius visits a military base where Ukrainian soldiers undergo training on Leopard tanks destined for Ukraine
Foto: PAP/PIXSELL
Ukrajina - godinu dana poslije
Foto: Reuters/PIXSELL
Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
Ukrajina
20.06.2023.
u 19:00
Bordus je ubijen 11. lipnja u "žestokim borbama protiv ruskih osvajača", objavili su "Sportski anđeli", ukrajinska web stranica postavljena uz pomoć Sportskog
Pogledaj originalni članak

Ukrajinski prvak u kikboksu Maksim Bordus (23) ubijen je u borbi protiv ruskih snaga, objavila je u utorak web stranica koja popisuje sportaše poginule u ratu.

Bordus je ubijen 11. lipnja u "žestokim borbama protiv ruskih osvajača", objavili su "Sportski anđeli", ukrajinska web stranica postavljena uz pomoć Sportskog odbora koji okuplja nevladine organizacije i saveze iz neolimpijskog sporta.

"Svakim je danom s oružjem u rukama približavao pobjedu Ukrajine, ali on sam to neće vidjeti," pisalo je ispod fotografije na kojoj Bordus pozira s nekoliko medalja.

Na web stranici predsjednika Volodimira Zelenskog objavljena je peticija kojom se traži da se Bordusu posthumno dodijeli titula "Heroja Ukrajine".

Bordus se prijavio u ukrajinsku vojsku prvog dana ruske invazije u veljači prošle godine, a poginuo je od ruske granate dok je bio na borbenoj misiji u južnoj regiji Zaporožje.

Ukrajinski ministar sporta Vadim Huttsait rekao je u travnju da su 262 ukrajinska sportaša ubijena tijekom ruske agresije na Ukrajinu.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
21:49 20.06.2023.

Smrt se događa - svaki dan. Slava mu!

Avatar Behemot
Behemot
23:16 20.06.2023.

Nije bilo namjerno.

LA
lajh1985
21:51 20.06.2023.

po cemu je ovaj nabijac drukciji od ostalih ukrajinskih heroja? samo zato jer se malo zna tuc?