ZORAN MAMIĆ:

S ovakvom igrom nismo konkurentni ni za donji dio Prve HNL!

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
S ovakvom igrom nismo konkurentni ni za donji dio Prve HNL!
09.11.2014.
u 18:10
- Ovo je bilo razočaravajuće, sva sreća da slijedi prvenstvena stanka - rekao je trener modrih.
Pogledaj originalni članak

Ni drugi put ove sezone Dinamo nije uspio svladati nogometaše Zagreba. Nakon maksimirskih 1:1, gradski derbi u Kranjčevićevoj okončan je bez pogodaka, Zagreb je opet osvojio veliki bod, koji još više dobiva na težini zna li se da je domaćin ostao s igračem manje od 68. minute, nakon isključenja kapetana Jurendića. Međutim, u završnici dvoboja mogao je Zagreb i do sva tri boda, ali Gabrijel Boban nije iskoristio dvije krasne šanse, Dinamov vratar Eduardo i Ivo Pinto spasili su plave od još jedne blamaže.

Iako to ni ovako nije bilo dobro... Trener Zoran Mamić od svojih je nogometaša nakon sloma protiv Salzburga tražio više emocije i energije u igri, a protiv Zagreba, nije dobio ništa! Baš ništa! Bilo je to zacijelo najlošije ovosezonsko prvenstveno izdanje plavih, mlaka kamilica zapravo je žestoko piće u odnosu na beskrvnu igru “dinamovaca”...

- Ovo je bilo razočaravajuće. Nismo pronašli snagu i energiju za povratak iz podruma. Sva je sreća da slijedi prvenstvena stanka, pa ćemo se pokušati regenerirati - rekao je trener plavih, Zoran Mamić.

Niste dobili ni emociju, ni energiju, a to ste poglavito tražili od svojih igrača...

- To je očiti pokazatelj koliko nas je skršio teški poraz protiv Salzburga. U ovakvom stanju u kakvom smo sad, nismo konkurentni ni za donji dio ljestvice Prve HNL – crnim je bojama Mamić realno oslikao igru svoje momčadi.

Previše je bilo loših igrača u Dinamovu sastavu, Mamić je uspio promjenama u nastavku razbiti letargiju iz prvoga dijela, no bilo je to premalo za osvajanje bodova protiv borbenog Zagreba. Domaći vratar Dominik Livaković prometnuo se u prvo ime dvoboja s dvije sjajne obrane (odlično izvedeni slobodni udarac Machada, te čistu šansu Pjace), opasno su prijetili još Henriquez i Soudani, ali...

- Sve je to bilo premalo, stvaramo premalo šansi – kaže Mamić.

S druge, pak, strane, zadovoljstvo je preplavilo Zagrebova (formalnog) trenera, Željka Kopića:

- Odigrali smo jako dobro, bili smo zreli, iako smo u momčadi imali trojicu prvoligaških debitanata – Mudražiju, Brunu Bobana (Gabrijelov brat, op. a.) i Striku. Nismo se preplašili ni kad smo ostali s igračem manje, štoviše, da je Gabrijel Boban bio malo mirniji, mogli smo uzeti sva tri boda – pričao je Kopić.

>> Zagreb s igračem manje nadigrao Dinamo i 'oteo' mu bodove!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr