FINALE KUPA

Sada nema repova između PPD Zagreba i Nexea: "Pobijedili smo bez mrlje"

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Sada nema repova između PPD Zagreba i Nexea: "Pobijedili smo bez mrlje"
15.05.2022.
u 20:53
- Zasluženo slavlje "plinara". Nakon što smo dobro odigrali prvo poluvrijeme u drugom smo "nestali". Ostali smo bez ideje u napadu, pa čak kada smo imali i igrača više – rekao je kapetan Našičana Janko Kević
Pogledaj originalni članak

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su u finalu 30. kupa Hrvatske našički Nexe 30:27 (16:16). Bio je to peti međusobni finale kupa ovih dvaju klubova i svih pet dobili su "plinari" čije će vitrine krasti po 28. put pehar pobjednika kupa. Bila je to dosta različita utakmica od one koja je igrana prošle subote u Kutiji šibica. U toj utakmici zagrebaši su ukupno primili 16 pogodaka, a toliko pogodaka jučer su primili samo u prvom poluvremenu.

 - Ne mogu biti zadovoljan igrom obrane u prvom poluvremenu, ali kada pogledam igru obrane u cijeloj utakmici onda mogu samo reći da je opet obrana bila ta koja je odlučila pobjednika. U nastavku smo primili samo 11 pogodaka. Jasno, bila je to puno teža utakmica od one u prošlu subotu, ali to sam nekako i očekivao. Za tjedan dana čeka nas novi susret s njima, ovoga puta u trećem susretu za prvaka Hrvatske. Igra se kod nas i idemo po nova dva boda kako bi bili što bliže naslovu prvaka. Jer, igra se tko prvi do šest bodova, a ona momčad koja pobijedi 21. svibnja bit će korak do slavlja – rekao je Ivica Obrvan, trener "plinara".

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
PPD Zagreb i Nexe u finalu rukometnog kupa Hrvatske

Našičani su bili blizu iznenađenja, pogotovo nakon sjajne igre u prvom poluvremenu u kojem nisu dozvolili da se suparnik rezultatski odlijepi. Štoviše, imali su "gromovi" u nekoliko navrata plus dva, ali nikako nisu uspjeli otići na tri.

 - Zaslužena pobjeda PPD Zagreba. Nemam prigovora. Utakmica je bila sjajna, bio je to pravi festival rukometa. Bilo je lijepih akcija, lijepih pogodaka, dobrih obrana. Hvala i navijačima, i jednima i drugima, koji su dobro napunili dvoranu. Istina, imali smo svoju šansu, pogotovo u onom trenutku kada smo imali igrali više i prazan njihov gol, ali smo promašili taj šut. Kasnije smo ušli u neke pogreške, pogotovo početkom drugog poluvremena i kada je Zagreb poveo s četiri razlike teško je to bilo preokrenuti. Ipak su oni jedna iskusna momčad koja zna kako igrati i sačuvati prednost u samoj završnici. Ništa, idemo dalje. Ostala su nam još dva natjecanja do kraja sezone. Već u subotu idemo u Zagreb na novi dvoboj. Pokušat ćemo se dobro odmoriti i  pripremiti kako bi ih pokušali iznenaditi – istaknuo je Branko Tamše.

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
PPD Zagreb i Nexe u finalu rukometnog kupa Hrvatske

Iz izjava trenera obiju momčadi jasno je da ova utakmica neće imati "repova". Barem što se tiče suđenja jer su Gubica i Milošević odlično odradili svoj posao. Svaka njihova odluka bila je na mjestu. Dakle, o pobjedniku je odlučilo ono što se događalo na parketu a tu su "plinari" bili bolji.

 - Bilo je teško, uzbudljivo ali smo na kraju pobijedili bez ijedne mrlje. Zadovoljan sam svojom igrom, mislim da je ovo bila jedna od mojih boljih utakmica u dresu PPD Zagreba. Malo smo se tražili u obrani u prvom poluvremenu. Eto, ona utakmica u subotu je bila na mali broj pogodaka, ovaj je bila na velik. U oba slučaja pokazali smo da smo bolji -. rekao je Filip Vistorop, srednji vanjski PPD Zagreba.

Janko Kević, kapetan Nexea, korektno je poslije utakmice rekao:

 - Zasluženo slavlje "plinara". Nakon što smo dobro odigrali prvo poluvrijeme u drugom smo "nestali". Ostali smo bez ideje u napadu, pa čak kada smo imali i igrača više – rekao je Kević..

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.