ODGOĐENA UTAKMICA

Šahtar ne dolazi na snježni Poljud. Srna: Šteta, stadion bi bio pun

Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Šahtar ne dolazi na snježni Poljud. Srna: Šteta, stadion bi bio pun
10.02.2012.
u 11:33
Prijateljska utakmica između Hajduka i Šahtara, koja se trebala igrati u subotu, odgođena je zbog snijega, potvrdili su iz splitskog kluba.
Pogledaj originalni članak

Vagao je Hajduk danima, čekao vremensku prognozu, ali nebo je bilo neumoljivo. U petak nešto poslije 11 sati Splitom su zalepršale pahuljice, sve je to trajalo nekoliko minuta, ali to je slomilo predsjednika Hrvoja Maleša. Usto, na ruku bijelima nije išla vremenska prognoza, meteorolozi su bili tražena roba u Hajduku. Od svih su čuli isto, subota će biti užasna, vjetrovita, snježna, kišovita...

– Utakmica sa Šahtarom odgađa se, a novom terminu javnost će biti naknadno obaviještena – poručio je glasnogovornik Hajduka Ante Bilić.

Čekaju se bolja vremena

Dvoboj prijateljskih klubova trebao se igrati u subotu u 17 sati, ali malo tko je u to vjerovao. Zbog toga je i bilo prodano samo desetak ulaznica, a novac će biti vraćen tim optimistima koji su ih kupili. Oni koji su ulaznice dobili u nagradnim igrama, moći će ih zamijeniti za klupske suvenire.

Utakmica nije otkazana, nego je samo odgođena. Čekat će se neko bolje vrijeme, Hajduk i Šahtar u stalnom su kontaktu. A bez obzira na to što nema utakmice, Poljud se i dalje čisti, uređuje. Ove akcije čišćenja nisu bile samo zbog utakmice sa Šahtarom, Hajduk je bio dužan srediti stanje u i oko Poljuda.

– Mi moramo sve učiniti da prilazi Poljudu budu nesmetani, zbog toga čistimo – prvoga dana čišćenja govorio je Maleš.

S druge strane, tamo u Donjecku, na minus 15, Darijo Srna, koji je inicirao prijateljsku utakmicu njegovih klubova, javio se tužnim glasom.

– Šteta, ali to je viša sila. Baš sam se radovao utakmici na Poljudu. Eduardo i ja smo samo pričali o punom Poljudu – kazao je Srna.

Novi plan Balakova

Hajduk odgodom utakmice prelazi u drugi ritam. Trener Krasimir Balakov, nakon odgode utakmice sa Šahtarom i odgode početka prvenstva, načinio je novi mini-plan, produžio je pripremno razdoblje.

Razmišljao je o tome da s momčadi na nekoliko dana ode na Hvar, Brač ili u Makarsku, ali opet su meteorolozi odigrali ključnu ulogu. Sljedećeg tjedna Split će biti jedan od najtoplijih gradova u Hrvatskoj, temperatura će, uz sunčano vrijeme, biti otprilike deset Celzijevih stupnjeva pa će Balakov svoje igrače ostaviti u Poljudu.

Tako Hajduk za svoj 101. rođendan neće igrati atraktivnu utakmicu, vrijeme je bilo jače. Ove godine održat će se lagana rođendanska proslava, a utakmica će se odigrati u neko bolje doba, čim se ukaže slobodan termin i Hajduku i Šahtaru.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

TO
Tot
12:35 10.02.2012.

hahahaha propade lažna 101. godišnjica....

DU
Deleted user
13:24 10.02.2012.

Umjesto stadiona, bolje bi bilo da su čistili snijeg na rivi.

OB
-obrisani-
12:13 10.02.2012.

Smjenite pametnog pasa i vratite ukradena prvenstva 2004 i 2005 godine.