ZAVRŠNICA LIGE PRVAKA

Samo da i Olić i Eduardo budu dio tog spektakla

Foto: VL
Ivica Olić
Foto: AFP
Wayne Rooney
Foto: AFP
Lionel Messi
Foto: Reuters
Eduardo
20.03.2010.
u 13:33
Na jučerašnjem treningu prije puta u Frankfurt ozlijedio se Ivica Olić. No, ništa nije slomljeno, igrat će za desetak dana.
Pogledaj originalni članak

Bayern – Manchester United, Arsenal – Barcelona. Prst sudbine u Nyonu spojio je finaliste Lige prvaka iz 1999. godine (Manchester United – Bayern 2:1) i 2006. (Barcelona – Arsenal 2:1)! Htio je da se sučele ove sezone u četvrtfinalu. I da ti dvoboji imaju i malo našeg štiha. Katarza Eduarda da Silve nakon 23. veljače 2008. godine, kad ga je uništio Martin Taylor, još traje. Nikako da se naš Brazilac do kraja vrati nogometu. Već dugo nije u prvom planu, sitne ga ozljede sputavaju, a Wenger je poznat po tome da mu igraju samo najspremniji nogometaši.

Van Gaal dužan Oliću

Jer, igrati protiv današnje Barcelone u jednu je ruku spariranje, ali Arsenal je protiv Porta pokazao da se i s takvim moćnim strojem može u ring. A bilo bi lijepo vidjeti kako Dudu, a on to može, dobiva bitku s Piqueom i Puyolom, kako jednog od dvojice najboljih igrača svijeta, dvojice izvanzemaljaca (Messi i Rooney), tjera na muku. Može li Arsenal učiniti ono što još nije uspjelo nijednoj kontinentalnoj momčadi od 9. travnja 2008. kad ga je Manchester United nadjačao u polufinalu lige bogataša? Realno, vrlo teško, premda, ako Dudu bude spreman i raspoložen, može nauditi Barci.

Ivica Olić, koji je u Torinu u skupini Lige prvaka otvorio Van Gaalu put u osminu finala, danas je Nizozemčev džoker. Igra manje, no od trojice naših reprezentativaca (Pranjić je već dugo u Van Gaalovu frižideru) ima ipak najviše izgleda da istrči. I to na svetoj travi Old Trafforda. I Van Gaal je dužan Oliću.

Ribery prijeti Rooneyju

No, jučer je Ivicu snašao novi peh. Suigrač Schweinstaiger ga je u jednom duelu jako opalio po nozi, no nakon pregleda ustanovljeno je da ništa nije slomljeno. Za desetak dana, kako sam Olić kaže, trebao bi biti spreman za sve napore. Ondje ga čeka Wayne Rooney, uz Messija trenutačno najubojitiji svjetski nogometaš. Gotovo je sam srušio Milan (četiri gola u dvije utakmice), no Bayern ima Riberyja i Roobena i ipak malo veću šansu protiv beba. Tko će od velikih trenera u tih tjedan dana biti u najboljoj formi? Arsene Wenger nikada nije bio prvak Europe, Van Gaal (Ajax 1995.) i Guradiola (Barcelona 2009.) po jednom su držali srebrni pehar, a dvije zlatne medalje u vitrini čuva Ferguson (Manchester United 1999. i 2008). A tu je i Mourinho (Inter) koji bi trebao srediti još jednog Rusa (CSKA) i čekati vječnog dužnika.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.