VELIKA SRIJEDA Premijer Ivo Sanader s članovima Vlade u Cardiffu

Sanader: Donosimo Euro!

17.04.2007.
u 18:30
Pogledaj originalni članak

Ministar financija Ivan Šuker vratio se iz New Yorka kao veliki pobjednik. Na skupštini MMF-a i Svjetske banke dobio je jamstva da će Hrvatskoj biti odobrena znatna sredstva. Među ostalim, bit će novca i za Euro 2012.

Došli smo pobijediti
- Ako Hrvatska prođe kao Šuker u New Yorku, bit ćemo pobjednici - izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Nakon podneva je u Cardiff sletio Vladin zrakoplov. Uz premijera dr. Ivu Sanadera, u Wales su, uz ostale, doputovali i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor te ministar prosvjete i sporta dr. Dragan Primorac. Na stubama hotela "Hilton" premijer Sanader bio je odlučan:

 - Ovdje smo došli da u Hrvatsku i Mađarsku donesemo Euro 2012. godine. Doputovao sam sa svim svojim suradnicima, predsjednikom HNS-a Markovićem i njegovim ljudima, da uspijemo.

Promjena stavova
S Plesa ga je otpratilo gotovo jednoglasno mišljenje Hrvata da nam je EP i te kako potreban i da ga želimo.
- Na državnoj razini učinili smo sve, predsjednik Mesić, Vlada, Sabor, građani su u anketama rekli što misle.
I do premijera su stigle čvrste informacije da bi Euro mogao završiti u Italiji.

- Posljednje predstavljanje i posljednji kontakti, a to sam kroz političko-diplomatski rad i te kako dobro naučio, iznimno su važni. Sada ću s mađarskim premijerom Gyurcsanyjem još jednom proći cijelu prezentaciju, jer znam da će naš nastup pred 12 apostola, kako popularno zovu članove Uefina Izvršnog odbora, biti jako važan za konačnu odluku. Sve ću učiniti da neki promijene mišljenje. Želim vjerovati da će odluka biti donesena upravo ovdje u Cardiffu, kada se sve sagleda, kada se sve vidi i završe sve tri kandidature.

Dali sva jamstva
Mogu li nam naš gospodarski položaj i slaba infrastruktura biti prevelik uteg?

- Mislim da to neće biti odlučujuće. Dali smo sva jamstva da ćemo bez problema organizirati taj turnir. Hrvatska je nogometna zemlja, ima jaku reprezentaciju, navijače, nema dvojbe da bi stadioni kod nas bili ispunjeni, ma puno je pluseva u našoj kandidaturi. Vjerujem da ćemo danas doznati tu sretnu vijest i sa dva zrakoplova ovdje iz Cardiffa u Hrvatsku donijeti tu toliko očekivanu pobjedu - bio je jučer u Cardiffu jako optimističan hrvatski premijer Sanader. 

Svi su glavni sudionici ovdje, broje se sati i minute. Danas u podne sve će biti gotovo. Hrvatska se nada i vjeruje!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr