Grand Chess Tour

Ivan Šarić u Zagebu krenuo s tri boda, u prva tri kola Indijci zapeli

Ivan Šarić u Zagebu krenuo s tri boda, u prva tri kola Indijci zapeli
11.07.2024.
u 16:04
Dio turnira u ubrzanom šahu igrat će se prva tri dana a posljednja dva dana su na redu brzopotezne partije. Pobjedniku turnira pripast će 40.000 USD dok će se posljednji od desetorice morati zadovoljiti sa 7.000 USD
Pogledaj originalni članak

Najbolji hrvatski velemajstor Ivan Šarić može biti zadovoljan kako je startao na petom izdanju SuperUnited Croatia Grand Chess Touru. Prvog dana natjecanja u ubrzanom šahu (25 minuta za partiju plus 10 sekundi za svaki potez), Šarić je osvojio tri boda. Remizirao je s Nizozemcem Anishijem Girijem, pobijedio je Indijca Vidita Gujrathija te izgubio od Francuza Vachier-Lagravea, vodećeg šahista nakon prve tri partije.

Osim Šarića, pobjednik zagrebačkog turnira iz 2021. pobijedio je Armenca Levona Aroniana te remizirao s Amerikancem Wesleyjem Soom.

Pomalo neobično je da su nakon prvog dana na začelju bila dvojica Indijaca koje u Zagrebu prate i indijski novinari. Gujrathi, 22. igrač s Fide ljestvice, izgubio je sve tri partije dok je 18-godišnji Gukesh upisao poraz od Soa i dva remija. A riječ je o pobjedniku Turnira kandidata i najmlađem izazivaču svjetskog prvaka, sedmom igraču svijeta.

Dio turnira u ubrzanom šahu igrat će se prva tri dana a posljednja dva dana su na redu brzopotezne partije. Pobjedniku turnira pripast će 40.000 USD dok će se posljednji od desetorice morati zadovoljiti sa 7.000 USD. (db)


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar rubinet
rubinet
17:51 11.07.2024.

Možete li objaviti poteze neke partije?