SVJETSKI REKORD

Saznajemo kada će Gvardiol debitirati za Manchester City, propušta Superkup protiv Arsenala

Foto: EXPA/ Johann Groder
Saznajemo kada će Gvardiol debitirati za Manchester City, propušta Superkup protiv Arsenala
05.08.2023.
u 08:00
Nakon što je u pratnji svog menadžera Marjana Šišića dan ranije stigao iz Leipziga i prošao sve liječničke preglede te riješio ostale formalnosti, preostalo je bilo samo potpisati ugovor. To je i učinjeno u petak navečer, a Gvardiol je odmah potom i uslikan u novom, prepoznatljivom plavom dresu. Manchester City će tijekom subote na svojim kanalima i društvenim mrežama i službeno predstaviti
Pogledaj originalni članak

Joško Gvardiol (21) potpisao je u petak navečer ugovor života i postao novi igrač Manchester Cityja. Pregovori su trajali tjednima, a Leipzigu će pripasti rekordna odšteta za jednog stopera u povijesti nogometa, čak 90 milijuna eura, bez bonusa.Dosadašnji svjetski rekord po pitanju plaćene odštete za jednog obrambenog igrača iznosio je 87 milijuna eura, a to je transfer Harryja Maguirea iz Leicestera u Manchester United koji je 2019. godine iznosio 87 milijuna eura.

Ujedno je i treći najskuplji u povijesti Bundeslige nakon Ousmanea Dembelea iz Borussije Dortmund u Barcelonu 2017. za 140 milijuna eura i Judea Bellinghama iz istog kluba u Real prije mjesec dana za 103 milijuna eura.

Nakon što je u pratnji svog menadžera Marjana Šišića dan ranije stigao iz Leipziga i prošao sve liječničke preglede te riješio ostale formalnosti, preostalo je bilo samo potpisati ugovor. To je i učinjeno u petak navečer, a Gvardiol je odmah potom i uslikan u novom, prepoznatljivom plavom dresu. Manchester City će tijekom subote na svojim kanalima i društvenim mrežama i službeno predstaviti novog igrača. Gvardiol se tako u dresu građana pridružio reprezentativnom suigraču Mateu Kovačiću, a potpisao je petogodišnji ugovor, što je dokaz koliko ozbiljno City računa na hrvatskog stopera. Uostalom, Guardiola je dugo inzistirao na njegovu dolasku, a sada je i dobio igrača koji će dodatno ojačati obranu najboljeg europskog kluba.

Joško neće biti u konkurenciji za prvu službenu utakmicu europskog prvaka u novoj sezoni, Community Shield protiv Arsenala u nedjelju od 17 sati. Novu sezonu Premiershipa građani pak otvaraju idući petak kod Burnleya od 21 sat, a tada bi debi za City trebao upisati i Gvardiol. Najavljujući u petak utakmicu Community Shielda, nekoliko sati prije nego je Gvardiol potpisao, Pep Guardiola našalio se rekavši: “Svi znaju da je već tu i da će potpisati, a kako samo lijepo prezime ima”. Ne sumnjamo da će suradnja Guardiola - Gvardiol biti sjajna!

VEZANI ČLANCI:

BANKOVNI RAČUN

Evo koliko bi Gvardiol trebao zarađivati u Cityu. Bit će među najplaćenijim vatrenima

Iako nogometaši iz godine u godinu postaju sve skuplji kada su u pitanju transferne odštete, velika je stvar što će barem neko vrijeme na prvom mjestu biti Hrvat. Koliko je velika stvar da Hrvat bude na prvom mjestu među braničima, pokazuje podatak da je prvi idući od Hrvata Dejan Lovren na 108. mjestu, s transferom iz 2014. godine kada je za 25 milijuna eura prešao iz Southamptona u Liverpool.

Odlično će na ovom poslu zaraditi i Dinamo. Hrvatski prvak ima pravo na 15 posto od Leipzigovog profita na ime odštete, što znači da će na Maksimir stići otprilike 10,5 milijuna eura.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.