PREVELIK ZALOGAJ

Blatter se malo zaigrao, predlaže prijatelji susret Palestine i Izraela

Foto: Reuters (Ilustracija)
Blatter se malo zaigrao, predlaže prijatelji susret Palestine i Izraela
19.05.2015.
u 23:16
'S premijerom Netanyahuom sam pričao o mogućnosti odigravanja utakmice između reprezentacija Izraela i Palestine.'
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter, iznio je prilikom službene posjete Jeruzalemu prijedlog odigravanja prijateljske utakmice između reprezentacija Izraela i Palestine. Po njemu bi to bio doprinos mirovnom procesu.

Naravno, to je teško ostvarivo, ne samo zbog njihovih katastrofalnih odnosa na političkom, ljudskom, ali i sportskom planu. Palestinski nogometni savez nedavno je uputio zahtjev da se Izraelu u Fifi suspendira članstvo, a Blatter se u Jeruzalemu sastao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, dok će se sastati s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom.

FIFA će ovog mjeseca glasati o palestinskom zahtjevu za suspenzijom Izraela u toj asocijaciji, ali bit će to samo reda radi.

- S premijerom Netanyahuom sam pričao o mogućnosti odigravanja utakmice između reprezentacija Izraela i Palestine. FIFA bi sa zadovoljstvom organizirala tu utakmicu - kazao je Blatter na konferenciji za medije.

Izraelci su izrazili dvojbe oko sigurnosti i mogućih terorističkih prijetnji na mjestu odigravanja te utakmice, a još se čeka službeni stav Palestinaca. Izrael je punopravni član Fife i Uefe, dok je Palestina član Fife i Azijske nogometne konfederacije.

>> FIFA će se krajem mjeseca izjasniti o suspenziji Izraela

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
07:53 20.05.2015.

zasto ne? FIFA je FIFA

DU
Deleted user
12:12 20.05.2015.

Pa kad moze igrati S.Irska-Irska,ili Brtinija-Skotska,ili Srbija-Hrvatska......pa zasto ne bih i Palestina-Izrael..............................