AUSTRALIAN OPEN Venus i Sereni ovo je sveukupno 14. naslov u parovima te treći Australian Open

Sestre Williams osvojile osmi Grand Slam

30.01.2009.
u 11:40
Pogledaj originalni članak

U finalu teniskog turnira ženskih parova u Melbourneu američke sestre Venus i Serena Williams pobijedile su slovačko-japansku kombinaciju Daniela Hantuchova/Ai Sugiyama 6:3, 6:3.

Desetopostavljene sestre osvojile su svoj 14. naslov u igri ženskih parova, te osmu samo na Grand Slam turnirima. Na Australian Openu su slavile treći put, nakon 2001. i 2003. godine.

Potpuno su dominirale protiv devetopostavljene kombinacije. Za pobjedu im je trebalo svega 75 minuta. Došle su do osam break-prilika, od čega su šest iskoristile. Osvojile su 71 posto (20-28) poena na svojim servisima.

- Želim zahvaliti Sereni što je tako dobra, najbolja partnerica. Ne bih igrala ni s kojom drugom igračicom. Čudesna je! - izjavila je o mlađoj sestri nakon pobjede Venus Williams.

Finale se igralo pod krovom, s obzirom da je temperatura na terenu Rod Laver Arene dosegnula vrtoglavih 45 Celzijevih stupnjeva.

Na vječnoj ljestvici najboljih ženskih parova na Grand Slamu tamnopute su se Amerikanke osmim naslovom izjednačile s Virginijom Ruano Pascal i Paolom Suarez. Ispred njih još su samo Gigi Fernandez i Nataša Zvereva (14), te neprikosnovena češko-američka kombinacija Martina Navratilova i Pam Shriver, koje su osvojile 21 Grand Slam naslov.

Za Serenu je pobjeda u turniru ženskih parova bila uvertira za finale koje će u subotu igrati protiv Ruskinje Dinare Safine. U pojedinačnoj je konkurenciji u Melbourne Parku pobjeđivala svake prethodne neparne godine počevši od 2003.

Australian Open, ženski parovi, finale:

V. Williams/S. Williams (10) – Hantuchova/Sugiyama (9) 6:3, 6:3

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr