WTA CHAMPIONSHIPS

Sestre Williams u finalu

Foto: AFP
Sestre Williams u finalu
31.10.2009.
u 20:07
U finalu WTA Championshipsa u Dohi, završnog turnira osam najboljih tenisačica svijeta, igrat će sestre Williams, Venus i Serena.
Pogledaj originalni članak

Serena Williams je finale izborila protiv Caroline Woznicski i to nakon samo 45 minuta igre budući je Dankinja predala dvoboj početkom drugog seta zbog problema s trbušnim zidom. U tom je trenutku rezultat bio 6:4, 0:1 u korist Serene.

Wozniacki je od početka turnira imala problema s ozljedom, ali s ozljedom noge, ali start u meč protiv Serene nije upućivao da se osjeća nedovoljno spremnom. Naime, povela je Wozniacki 2:0, ali je potom Serena nanizala četiri uzastopna gema i kasnije dobila set.

- Imala je problema kroz cijeli turnir i mislim da je sjajno kako se borila danas jer nije htjela iznevjeriti publiku. Ona je nevjerojatan borac i sjajno ju je gledati na WTA Touru – rekla je Serena Williams nakon pete pobjede nad Wozniacki u isto toliko mečeva.

Serena je tako do finala dogurala sa stopostotnim učinkom za razliku od svoje sestre Venus, koja je do završnice došla unatoč čak dva poraza u skupini.

Finalni meč bit će 23. međusobni između sestara, s tim da je Serena uspješnija s 12 pobjeda. Serena je slavila i u tri posljednja međusobna susreta, sva tri odigrana ove godine, u Miamiju, Wimbledonu i ovdje u Dohi gdje je bila bolja u skupini (5:7, 6:4, 7:6(4)).

Zanimljivo je kako je susret sestara Williams repriza prošlogodišnjeg finala WTA Championshipsa, u kojem je bila uspješnija Venus rezultatom 5:7, 6:1, 6:0.

WTA Sony Ericsson Championships, polufinale:

V. Williams – Janković 5:7, 6:3, 6:4

S. Williams – Wozniacki 6:4, 0:1 – predaja Wozniacki

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.