RIJEKA Prošao je cijeli listopad, a Rijeka nije upisala pobjedu

Sharbini će biti spreman za Inter

06.11.2008.
u 17:24
Pogledaj originalni članak

Kako odigrati cijelu utakmicu u visokom ritmu, postalo je na Kantridi nagradno pitanje. Pad koncentracije dolazi s umorom, pa se tako prilike propuštaju.

Propuštene su nakon vodstva u utakmici s Varteksom, a isto se ponovilo i u Kranjčevićevoj. Prošao je cijeli listopad, a Rijeka nije upisala pobjedu. Posljednju je slavila još 28. rujna u Zadru kad je trener bio Mladen Ivančić.

Ofenzivni nogomet
Riječani počinju padati nakon 60. minute. Trener Robert Rubčić svjestan je da će idućih mjesec dana biti jako teško, treba odraditi sedam utakmica, s teškim i zahtjevnim protivnicima, a za pobjeđivanje treba igrati maksimalno svih 90. minuta.

- Ne može se govoriti o manjku kvalitete, jer smo u Zagrebu stvorili sedam zicera. Nisu realizirani jer koncentracija pada kada si umoran, nemaš snage u plućima i mišićima. Dečki se moraju oporaviti i osvježiti, svi radimo na tome zajedno sa liječničkom službom. Svjesni su što ih čeka i moraju odgovoriti na naše zahtjeve - kaže trener Rubčić.

Želja i motiv nisu upitni, klupa nikada nije naredila povlačenje, ni u šesnaesterac, a kamoli peterac, Rubčićeva filozofija je jasna - treba igrati napadački nogomet.

- Mi špice ne mjenjamo, želimo ofenzivni nogomet, još treba malo korekcija da zadnja linija to izdrži, ali na pravom smo putu. Nema panike, znamo što radimo i što želimo. Možda nedostaje u ključnim trenucima individualne sigurnosti. Moraju biti hrabri i uživati u igri, vjerujem da će doći na svoje. U nedjelju moramo pobijediti Inter, ja sam toga svjestan, a vjerujem i igrači - dodaje Rubčić.

Anas spreman
Ohrabrujuća je vijest da se kapetan Anas Sharbini, koji zbog ozljede nije igrao u Kranjčevićevoj, vraća u sastav za nedjelju. Problem sa zategnutim mišićem nije bio težak, ali Rijekini stratezi nisu forsirali da ne bi došlo do pogoršanja. Cerić je zaradio treći žuti karton, a Ljubović je bolje. No, ako ne bude spreman za nedjelju, opet će trebati improvizirati za desni bok.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr