HNK RIJEKA Uoči velikog derbija dečki s Kantride bruse zube

Sharbini: Protiv Dinama mi napadamo

Foto: import
Sharbini: Protiv Dinama mi napadamo
24.10.2008.
u 15:57
Pogledaj originalni članak

Pripreme za utakmicu s Dinamom privode se kraju. Rijeka će najvećeg rivala dočekati na šestom mjestu ljestvice 1. HNL-a sa 15 osvojenih bodova. Nakon (ne)sretnog remija u Varaždinu, u kojem je Rijeka u prvih sat vremena pokazala odličnu igru, želje za pobjedom nad Dinamom ne manjka.

Iako je prvi strateg Robert Rubčić najavio promjenu sustava protiv Dinama, napadačke igre neće manjkati. Zasad Rubčić još dvoji između trojice ili četvorice igrača u obrani, odnosno oko dvije pozicije - upitno je hoće li zaigrati Cerić ili Čagalj u obrani, i Pamić ili Štrok u veznom redu.

- Nemamo što izgubiti. Doma moramo razmišljati o pobjedi, protiv koga god igrali, a pobjednika će odlučiti svježina i trkačka igra na sredini terena - rekao je trener Rubčić u očekivanju utakmice. Iako Dinamo ima prednost u statističkim okvirima, igrači Rijeke željno ga dočekuju. Rijeka se voli nadigravati, posebice na Kantridi, a Dinamo je momčad koja ni protiv koga u hrvatskoj ligi neće igrati bunker.

Nakon sjajne igre probuđenog Ahmada Sharbinija, koji je Varteksu zabio dva komada i iznudio crveni karton, Rijeci je dopušteno nadati se malom iznenađenju. Svakako će im ići u prilog i iscrpljujuća utakmica Dinama protiv NEC-a, koja je morala ostaviti traga na Zagrepčanima.

- Najbitnija je vjera u sebe. Samo moramo dobro stajati na terenu. I mi napadači smo dobili neke obrambene zadatke, ali sigurno je da se doma nećemo braniti i da ćemo igrati napadački. Mnogo smo razgovarali i o padu forme nakon 60 minuta, napravili smo i 4 jača treninga, koja bi nam trebala pomoći u kondicijskom dijelu, ali nije lako podići formu u samo deset dana. Poručujem navijačima da nas dođu podržati, a mi ćemo učiniti sve da sebi i njima uljepšamo derbi - rekao nam je Sharbini.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr