Nećemo u lijevak

Sharbini protiv taktike: Bez napadača ne možemo igrati

Foto: Pixsell
Sharbini protiv taktike: Bez napadača ne možemo igrati
30.07.2010.
u 19:55
Igrači Hajduka nakon poraza od Dinama negativno su govorili o formaciji. Anas to govori iz osjećaja. Nije napad broj igrača u napadu, nego broj smišljenih kombinacija, kaže Poklepović.
Pogledaj originalni članak

– Morali smo igrati hrabrije – rekao je Danijel Subašić, autor jednog od smješnije primljenih Hajdukovih golova u povijesti.

– Ne može se igrati bez napadača – kazao je Anas Sharbini.

– Rezultat je puno bolji od igre – smatra Ivan Strinić.

Nije to bio bunker

Tako su govorili Hajdukovi igrači nakon poraza 3:1 od bukureštanskog Dinama u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige. Praktički su odapeli otrovne strelice prema taktici koju je, s trojicom u zadnjoj liniji, izabrao Stanko Poklepović. Izgleda da se igračima više ne sviđa Špacin lijevak. A slično su govorili i klupski dužnosnici, ali to nisu htjeli javno izreći.

– Nije to bio bunker. Bilo je zamišljeno da zadnja linija izlazi na Adriana Cristeu koji je u sredini neometano primao loptu. A to što Anas kaže da smo igrali bez napadača, on to govori više iz osjećaja. Da je Ahmad bio u vrhu, to bi bilo samo brojčano. Nije napad broj igrača u napadu, nego broj smišljenih kombinacija. A mi smo imali dosta prigoda – dan poslije govorio je Poklepović, koji vjeruje da Hajduk u uzvratu može nadoknaditi minus iz Bukurešta.

Najnesretniji lik bukureštanske priče je Marin Ljubičić. Do 43. minute bio je najbolji igrač bijelih, a onda je morao van iz igre.

Sve mi se smračilo

– Stajao sam u živom zidu, okrenuo sam glavu i sudario se s glavom protivnika. Sve mi se smračilo – rekao je Ljubičić u zračnoj luci.

Odmah nakon utakmice pregledan je u bolnici. Dobio je potres mozga, oko mu je nateklo, a puknula mu je i jagodična kost. Operiran je nekoliko sati nakon dolaska u Split.

– Neće ga biti tri mjeseca, to mu je drugi potres mozga u roku od četiri mjeseca, a to nije dobro. Ne smijemo žuriti s njegovim povratkom – rekao je Hajdukov liječnik Jurica Rakić.

Sada će bijeli požuriti s angažmanom Jurice Vranješa koji u Bremenu čeka da stigne dogovoreni ugovor s Hajdukom.

– Ugovor s Werderom nisam raskinuo, dogovorio sam sve detalje i kada stigne Hajdukov ugovor oprostit ću se s Werderom za pet minuta. Ali, ne želim da se nešto zakomplicira, pa da ne budem nigdje – logično razmišlja Vranješ.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

MI
mitar
20:06 30.07.2010.

Prevedeno nema sudija da vam sviraju penale na centru

DE
derin
21:03 30.07.2010.

špaco, ni talijani ne bi igrali bez pravog napadača, to je kao da igraš košarku bez centra, moj špaco vrijeme te pregazilo, svake godine ista priča momčad neuigrana, falivaju se stopostne šanse, greške obrane... previše je to neozbiljno za europu.

ST
sttipe
21:27 30.07.2010.

triba trcat i pritiskat rumunje..oni su trcali a nasi su za njima kaskali..to neigra niko u hr,i zato pusimo vani..kad rumunj prima balun,i ima za vratom hajdukovca,redovito je balun nas..ali to se ritko dogadja..a cesto,da oni trce a mi za njima..trener nevidi ko salje pametne i opasne balune u for..za takav balun poslat moras bit 10 sekundi nepokriven i bez smetnje..tvoj cuvar mora bit daleko,u setnji..dobila nas je ,momcad..bolja momcad od losijih pojedinaca..struka i uprava mora ca iz hajduka..manageri isto..