Pohvale Hrvatu

Simeone: I Rakitić je ključni igrač Barce, i zbog njega se Messi digao

Foto: UESyndication/PIXSELL
Simeone: I Rakitić je ključni igrač Barce, i zbog njega se Messi digao
11.05.2015.
u 15:22
Nedvojbeno je individualni talent Lea Messija nedvojben, no on ništa od svoje genijalnosti ne bi mogao ostvariti bez pomoći svojih suigrača.
Pogledaj originalni članak

Diego Simeone u kolumni za Goal.com objašnjava zašto je Messi tako eksplodirao ove sezone i zašto je važna Raketina uloga u momčadi.

"Genijalnost Lea Messija odlučila je ishod polufinalnog susreta na Camp Nou u srijedu. Nevjerojatan je nogometaš i dosta je toga rečeno poslije utakmice, a brojni i dalje analiziraju može li se i kako zaustaviti čudesnog Argentinca. 

Nedvojbeno je individualni talent Lea Messija neupitan, no on ništa od svoje genijalnosti ne bi mogao ostvariti bez pomoći svojih suigrača. Prisutnost Suareza i Neymara itekako mu je pomogla ove sezone. Ima 'logistiku' cijele momčadi, a jedan od ključnih je i Ivan Rakitić koji je ove sezone donio Barceloni ekstra stabilnost u vezi. Odradio je sjajno posao na agresivnosti u veznoj liniji, kao i u oduzimanju lopti.

Mi u Atleticu igrali smo šest puta prošle sezone protiv Barcelone, a Messi nam nije zabio ni jednom! No ove sezone stvari su se izmijenile, jer momčad je drukčija, bolja, a i Messi prošle godine nije bio toliko konstantan. Danas je on na visokom, najvišem nivou i to je ono što radi probleme Barceloninim protivnicima.

Diego Simeone istaknuo je i tko je još najzaslužniji za Messijev uzlet, ali i u čemu je pogriješio Guardiola i kako se Bayern treba postaviti u uzvratu polufinala Lige prvaka, a to pročitajte u Heineken kutku na Goal.com/hr.

>>Hrvat je vođa veznog reda Barcelone: Raketa uz bok Messiju!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar germanikus
germanikus
15:45 11.05.2015.

Ma koji Rakitić...Barcelona pregovara s Dortmundom jer žele dovesi buduću zvijezdu svjetskog nogometa Slovenca Janeza Krampla! Momak je mješavina Messia i Ronalda ..samo daleko,daleko bolji!!!!!!