Komentar

Simeone pogriješio s Diegom Costom i to ga je koštalo krune

Foto: Reuters (Ilustracija)
Simeone pogriješio s Diegom Costom i to ga je koštalo krune
25.05.2014.
u 12:53
Real je, eto, napokon osvojio taj deseti naslov europskog prvaka, tu toliko željenu “la decimu”! A Luka Modrić, koji je vukao Real svih 120 minuta (na užas izbornika Nike Kovača, kojem će se Luka u ponedjeljak javiti umoran!)
Pogledaj originalni članak

Samo nogomet može ponuditi ovakvu priču, ovakav triler s nevjerojatnim raspletom! Atletico je do 93. minute držao 1:0 vodstvo, da u 120. minuti semafor na lisabonskom Luzu pokazivao čudesnih 4:1 za Real!? Je li moguće da se u samo pola sata dogodio fantastičan rezultatski preokret i da je do tada goropadni Atletico upao u mišju rupu iz koje više nije znao, ni mogao, pronaći izlaz? Da, moguće je, ali samo jednom i samo u jednom sportu!

Već se slavilo na sjeveru prepunog lisabonskog Luza, kad je Sergio Ramos nakon kornera našeg Luke Modrića odveo utakmicu u produžetke. Spasio je Sergio Ramos neodlučnog Casillasa, nespretnog Balea, koji su do tada bili tragičari dvoboja. Već sam pisao komentar s naslovom “Kakva godina Diega Godina”, Urugvajca koji je zabio Barceloni prije sedam dana i donio Atleticu naslov španjolskog prvaka, u Lisabonu je opet zabio i već je stavio ruke na pehar s “velikim ušima”...Ali, tada je Sergio Ramos sve vratio na početak! I u najvećega tragičara prometnuo je – Atleticova trenera Diega Simeonea!

“Cholo” je, naime, gadno pogriješio stavivši u sastav neoporavljenoga Diega Costu. Ne postoji taj čudotvorac koji će zaliječiti ozlijeđeni mišić prije vremena, samo vrijeme i mirovanje liječe mišiće. I Simeone je sigurno prokleo onu sekundu kad je odlučio gurnuti u sastav brazilskog napadača sa španjolskom putovnicom – morao ga je mijenjati već u 9. minuti i time je potrošio jednu izmjenu. Izmjenu koja bi mu došla kao voda žednome u pustinji u smiraju utakmice, prije nego je Sergio Ramos zabio za 1:1, ukrao bi malo vremena, razbio ritam Realu, koji je zadnjih 20 minuta stiskao i stiskao... Izmjenu kojom bi pokušao vratiti svoje potrošene, emotivno i fizički, dečke, izvrsne igrače koji su u zadnjih pet minuta drugoga produžetka sasvim posrnuli. O čemu najbolje govori podatak da su uoči trećega gola Marcela u 118. minuti, čak petorica Atleticovih igrača ostala ispred Casillasa nakon neuspješne “kontre”! Nisu više imali snage ni za sjesti u taxi...

Real je, eto, napokon osvojio taj deseti naslov europskog prvaka, tu toliko željenu “la decimu”! A Luka Modrić, koji je vukao Real svih 120 minuta (na užas izbornika Nike Kovača, kojem će se Luka u ponedjeljak javiti umoran!) je na kraju ogrnut u našu zastavu slavio. I dobio potvrdu zašto je u životu bio tako uporan.

>>Luda proslava u centru Madrida, Arbeloa obećao: Ošišat ćemo Modrića!

>>Evo zašto je Modrić morao smirivati Simeonea

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

ĆA
ćaćaća
12:58 25.05.2014.

baš ga izliječila srpska kvazidoktorica :)))

IS
istri
21:40 25.05.2014.

simeone je pogrijesijo sto nije sebi prizna da protivnik mu bijo za 50% kvalitetniji. ali bezobzira gakostalo to sto je dobijo gol i to na kraju utakmice i to je sva mudrost.

DA
Dagobert
13:47 25.05.2014.

Placenta od kobile u srbiji pravi cuda. Da su bili igrali u Beogradu vidio bi sto bi bilo. Cuda!