INTERVJU

Šimić: Želim vratiti nogometu barem djelić onoga što mi je dao

Foto: 'Antonio Bronic'
Šimić: Želim vratiti nogometu barem djelić onoga što mi je dao
12.06.2011.
u 07:51
Čudi me da i prije kod nas nije osnovan sindikat nogometaša, jer je situacija vrlo loša.
Pogledaj originalni članak

Osnivanje udruge "Nogometni sindikat" pobudilo je veliko zanimanje, budući da je to prvi sportski sindikat osnovan u našoj zemlji. O motivima ulaska u taj posao, govori predsjednik sindikata Dario Šimić:

– Razgovarao sam s nekoliko bivših suigrača i odlučio sam krenuti u tu pustolovinu. Nije mi baš bilo svejedno to odlučiti, jer svaki posao oduzima vrijeme, no osjetio sam obvezu da na neki način vratim nogometu barem djelić onoga što mi je dao. I tako smo se dogovorili da ja budem predsjednik, a Mario Jurić glavni tajnik, odnosno prvi operativac – rekao je Šimić i nastavio:

Štrajk upozorenja

– Čudi me zapravo da sindikat profesionalnih nogometaša nije i prije osnovan, jer je situacija u našem nogometu za oko 400 igrača ekstremno loša. Ali se zato veselim da nam se u ovih nekoliko dana javilo mnogo igrača i da su se raspitivali o sindikatu.

Šimić u nedjelju u Stenjevcu s djecom

U nedjelju od 9 do 15 sati, na terenima Nogometnog centra Stenjevec, djevojčice i dječaci od 4 do 12 godina moći će igrati nogomet pod vodstvom Darija Šimića, u sklopu projekta “Nogomet za sve”. Tim se projektom djeci slabijeg imovinskog stanja omogućuje besplatno treniranje na novim terenima uz vrhunske trenere.

>>> Više u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LU
Luminarc
10:56 12.06.2011.

Potez za svaku pohvalu. Nadam se samo da ce to zazivjeti i da ce se situacija igraca sto se tice placa, transparentnih ugovora itd. trajno poboljsati.

CH
Charlemagne26
14:45 12.06.2011.

Imbecilu, a da volontiras u nekom drustvu za zastitu zivotinja ne bi li se oprao za one borbe pasa,a? Mislis da se zaboravilo jer te korumpirana hrvatska policija nije uhapsila?

VO
vojvo
15:22 12.06.2011.

čudi me kako da nije več uspostavio kontakte sa igračima hajduka gdje im uprava na ucjenivački način želi prisilno smanjiti ugovore , pa da si stvarno na strani igrača več bi nešto progovorio u vezi toga i stao na stranu igrača , a ne da se samo šminkaš i smiješ za novine