Mladi branič

Šimunović: Gol sam posvetio obitelji i bolesnoj rođakinji

Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
Šimunović: Gol sam posvetio obitelji i bolesnoj rođakinji
02.04.2013.
u 20:00
- Vjerujem da ću još više igrati, ali o tome će odlučiti trener, a njegova je potvrda uvijek dobar znak da radiš dobro - kaže Šimunović.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je do prije nekoliko mjeseci imao problema sa stoperima, otišli su Tonel, Vida i Puljić, ostao je samo Šimunić. Plavi su krenuli u potragu za pojačanjem na toj poziciji, ali su na pripreme uz Šimunića poveli samo svoje klince – Jozu Šimunovića, Josipa Čalušića i Tina Jedvaja. Zadnjeg dana prijelaznog roka stigao je nespremni Ganac Lee Addy.

>>> Dinamo pregazio Zadar: Addy debitirao, Šimunović zabio

Danas je situacija stubokom promijenjena. Doduše, Šimunić je ozlijeđen, ali ovog se proljeća već dokazao Jedvaj, a protiv Zadra i Šimunović i Addy odradili su sjajan posao iako im je to bio prvi susret koji su igrali. Šimunović je i zabio za 2:0 u konačnoj pobjedi 5:0.

Je li bilo treme kad ste doznali da ste u prvih jedanaest?

– Ne, već sam na pripremama dosta igrao – kaže Šimunović (18).

Nije bilo baš vremena za uigravanje s Addyjem.

– Imali smo tjedan dana za uigravanje. To nije možda jako puno vremena, ali Addy je jako dobar igrač i mislim da će to funkcionirati.

Na pripremama je uz Šimunića bio prvi Jurčićev izbor, ali je onda prednost dobio Jedvaj. Jeste li bili razočarani, pitali trenera zašto ne igrate?

– Nisam uopće razočaran, promjene su dio našega posla. Preda mnom je još puno posla i moram se dokazati tijekom određenog vremena, ne u nekoliko dana. Vjerujem da ću još više igrati, ali o tome će odlučiti trener, a njegova je potvrda uvijek dobar znak da radiš dobro. Da ne vjerujem u sebe, ne bih bio ovdje gdje jesam.

Gol ste posvetili obitelji i bolesnoj rođakinji.

– Da, riječ je o Snježani Ćosić. Ima tumor.


Što su vaši kod kuće rekli na gol i igru?

– Svi su jako sretni. Ovo je bila prva utakmica koju sam cijelu igrao. Igrao sam prošli put u Puli minutu pa je ovo sad ipak puno veći pomak. Vjerujem da će ih biti još puno – zaključio je Šimunović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.