Veslački PH

Sinkovići i Lončarići trostruki prvaci države, sestre Jurković ponovo blistale

08.05.2022.
u 23:00
Zlatni osmerac Mladosti u svom je sastavu imao tri para braće (Sinkoviće, Banoviće i Lončariće) a i u trećeplasiranom osmercu, također mladostaškom, veslao je još jedan bratski par (Morići)
Pogledaj originalni članak

Zagrebački klubovi ponovo su dominirali Prvenstvom Hrvatske u veslanju održanim na jezeru Jarun, jedinoj regularnoj veslačkoj stazi u Hrvatskoj. Mladost je prednjačila kod veslača, a Trešnjevka među veslačicama.

Nekad najbolji svjetski dvojac na pariće (nadamo se da su to još uvijek), s lakoćom je osvojio naslov prvaka Hrvatske. Zapravo, Valent i Martin Sinković su se malo i prištedjeli jer ih je za 40 minuta čekao nastup u klupskom četvercu na pariće u kojem su, zajedno sa Smoljanovićem i Kontrecom, također osvojili prvo mjesto. Sat i pol nakon toga, da bi njihova Mladost osvojila što više medalja, Sinkovići su nastupili i u osmercu. Očekivano, i tu su osvojili zlato u kojoj utrci su mladostaši, s tri para braće (Lončarići, Banovići i Sinkovići) i kormilarkom Leom Faber, bili ispred posade najvećeg im klupskog rivala Trešnjevke.

U skifu su prvacima postali Ivana Jurković (Trešnjevka) i David Šain (Iktus), koji je na najbolji mogući način iskoristio nenastupanje Damira Martina u toj discipini. No, zato je Damšo veslao u Croatijinom srebrnom četvercu na pariće. Blizanke Ivana i Josipa Jurković osvojile zlato u dvojcu bez, a Josipa Jurković je sa Dorom Dragičević osvojila dvojac na pariće. Po tri naslova osvojila su i braća Lončarić, Patrik i Anton, u mladostaškom četvercu bez kormilara i četvercu na pariće te u osmercu.

Inače, u utrci osmeraca Mladost je imala i trećeplasiranu posadu što govori o širini koju ovaj klub ima u muškom veslanju, baš kao što je to slučaj s Trešnjevkom u ženskom veslanju.

Utrke lakih samaca osvojili su Trešnjevčani, Dora Dragičević i Luka Radonić, koji već godinama nema ozbiljne konkurencije.

Uz odličnu organizaciju nacionalnog i gradskog saveza, kako nam sami kažu, veslači su iskoristili posljednji vikend prije nego što se Jarun pretvori u baruštinu jer se prošlogodišnja ulaganja u stazu nisu pokazala dostatnim.


 


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.