Daljinska regata

Sinkovići na regati u Bostonu zajedno u osmercu s velikim suparnicima Britancima koje su pobijedili u Parizu

Foto: privatni album
Sinkovići na regati u Bostonu zajedno u osmercu s velikim suparnicima Britancima koje su pobijedili u Parizu
17.10.2024.
u 18:03
Sinkovići će na daljinskoj regati "Head of the Charles" natjecati u dvojcu ali i osmercu a posljednji, i jedini, put kada su nastupili to je bilo prije deset godina i tada su pobijedili u obje discipline
Pogledaj originalni članak

Na bostonskoj rijeci Charles ovog će se vikenda održati daljinska veslačka regata "Head of the Charles" na kojoj će sudjelovati i trostruki olimpijski pobjednici Valent i Martin Sinković. A nastupit će u dvije discipline, u utrci dvojaca a potom i u natjecanju osmeraca pri čemu će Sinkovići biti u istom čamcu kao i njihovi veliki rivali s posljednjih Olimpijskih igara, Britanci Oliver Wynee-Griffith i Tom George.

Podsjećamo, to su oni momci koji su u olimpijskom finalu dvojaca bez kormilara voditi sve do posljednjih dvadesetak metara, staze duge dva kilometra, kada su ih u najluđem finišu svoje bogate karijere pretekli upravo Sinkovići.

Posljednji, i jedini put dosad, Sinkovići su na ovoj regati nastupili prije deset godina kada su pobijedili u obje konkurencije ali su tada osmerac vozili s najboljim skifistima svijeta kao što su Mahe Drysdale, Ondrej Synek i Olaf Tufte.

Nakon zasluženog, podužeg, ovojesenskog odmora, prvi je na američko tlo kročio Martin Sinković koji si je, u pratnji supruge Manuele, išao ispuniti želju. Naime, kao veliki poklonik američkog nogometa  (NFL) i navijač Green Bay Packersa, nije odolio da ode pogledati jednu domaću utakmicu omiljenog mu sastava.

- Uvijek mi je želja gledati njihove utakmice uživo a svaki njihov nastup gledam na televiziji. Stvarno je posebno u Green Bayu. To je grad od 100 tisuća stanovnika a stadion ima 80 tisuća mjesta i godinama je rasprodan unaprijed. Baš je posebno - kazao je Martin prije dolaska u Boston najavivši da će na toj utrci voziti i bivši hrvatski veslači Ante Kušurin i Petar Lovrić.

"Head od the Charles" je regata na kojoj će, u tri dana, nastupiti 11.500 sudionika, starosnog raspona od 10 do 92 godine, iz 28 zemalja svijeta. A svake godine ju, uz obale rijeke Charles, prati oko 400.000 gledatelja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.